Flea: Helen Burns – a teljes EP Patti Smith közreműködésével!

2012.07.20. 07:42, -recorder-

flea-patti2.jpgA Red Hot Chili Peppers háza tájáról legutóbb az I'm With You album utolsó klipjét, a Brendan's Death Songot kaptuk (miközben már készülhetünk az augusztusban induló újabb kislemezsorozatra), továbbá bemutattuk a 2009-ben kilépett gitáros-vokalista John Frusciante júliusi Letur-Lefr EP-jét – ami melllé most a RHCP-basszista Flea experimentális szóló-EP-jét is odatehetjük. A még 2007 táján rögzített, de egész mostanáig megjelenésre váró Helen Burns című 27 perces minialbum közreműködői között a Warpaint doboslánya, Stella Mozgawa, illetve a RHCP történetének két dobosa, Chad Smith és az egykori alapítótárs Jack Irons is feltűnik, de a lemez igazi díszvendége a címadó zongorás dal társszerző-énekesnője, Patti Smith, aki már korábban is többször játszott már együtt Flea-vel. A Los Angeles-i The Silverlake Conservatory Of Music honlapján közzétett hatszámos anyag tetszőleges összegért tölthető le (0-tól 500 dollárig, míg a mindössze 900 példányban piacra kerülő vinyl verzió 75 dollárért rendelhető meg), a bevételek pedig a szóban forgó nonprofit zeneiskolát támogatják, mely gyerekkórusával is képviselteti magát az EP záródalában.

Vigyázat! Ez nem egy Chili Peppers-lemez! Egyáltalán nincsenek is rajta a Chili Peppersre hasonlító dalok. Ez egy nagyrészt instrumentális, fura és művészkedő lemez..." – figyelmeztet a basszusgitáros, aki a szívének oly kedves trombitája mellett főleg billentyűs hangszereken játszotta fel elszállós kompozícióit. Flea idén lesz ötvenéves (1962. október 16-án Michael Peter Balzary néven látta meg a napvilágot az ausztráliai Melbourne-ben, egy apai ágon magyar és ír, anyai ágon angol ősökkel bíró családban) és lassan három évtizede nyomja már a Red Hot Chili Pepperben, de csak most áll elő első szólóanyagával, pont abban az évben, mikor két hobbizenekarának első kiadványai is megjelennek: márciusban Damon Albarnnal közös afrobeat szupergruppja, a Rocket Juice And The Moon adott ki egy címnélküli debütalbumot, augusztus 3-án pedig a Radiohead-vezér Thom Yorke-kal alakított Atoms For Peace projekt is közzéteszi első kislemezét, mely egy saját szerzeménynek (Other Side) és az oklahomai Other Lives kvintett egyik dalának (Tamer Animals) a remixét tartalmazza majd. Ez utóbbi számot már be is tudjuk mutani, a Helen Burns című Flea-EP itt hallható anyaga után.

a lemezanyag az alábbi lejátszón számonként is hallgatható:

az EP borítója és számlistája:

Flea-HelenBurns3.jpgFlea: Helen Burns (2012)


1. 333  - 8:02
2. Pedestal Of Infamy  - 3:12
3. A Little Bit Of Sanity  - 1:29
4. Helen Burns  - 3:01
5. 333 Revisited  - 7:31
6. Lovelovelove  - 3:32


a Helen Burns EP innen tölthető le, tetszőleges összegért:
http://silverlakeconservatory.com/helen_burns


a Patti Smith: Dream Of Life című 2008-as dokumentumfilm egy jelenete az énekesnővel és Flea-vel: 


Flea egy korai szólófelvétele, az 1995-ös Egy kosaras naplója filmzenelemezán publikált I've Been Down, mely egy elhunyt barát, River Phoenix (1970-1993) emléke előtt tiszteleg:


ez pedig ráadásként az Atoms For Peace első kislemezének A-oldalas száma, a Tamer Animals című Other Lives-dalból készült Atoms For Peace Remix:

/p>

http://redhotchilipeppers.com

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2012/07/20/flea_helen_burns_teljes_ep
Flea: Helen Burns – a teljes EP Patti Smith közreműködésével!
süti beállítások módosítása