A Fishing On Orfű fesztivál lemondta a Kolin fellépését + fotók az ominózus pécsi koncertről!

2012.04.12. 10:40, -recorder-

A friss Green Day- és Guns N' Roses-hírek után egy még frissebb – és hazai vonatkozású – hírrel folytatjuk: a Pécshez közeli Orfűn 2012. június 21. és 23. között zajló Fishing On Orfű fesztivál szervezői ma reggel lemondták a KOLIN együttes fellépést. Mint ismeretes, a budapesti zenekar hétvégi pécsi koncertjét véres színpadi incidens zavarta meg és szakította félbe, mikor a frontember Linczényi Márkót a közönség egy színpadra ugró tagja arcon ütötte (és az ügy az énekes eset utáni nyilatkozatával csak még nagyobbá dagadt – és mint látható, még mindig adódnak újabb fejlemények). Az alábbiakban közreadjuk az orfűi fesztivál hivatalos közleményét.

 

Lemondta a Kolin fellépését a Fishing on Orfű

 

A Fishing on Orfű fesztivál szervezői sajnálattal értesültek az inzultusról, amely Linczényi Márkot, a Kolin frontemberét érte a napokban Pécsett. Az előadót április 7-én, koncertje során érte fizikai bántalom a város egyik patinás klubjának színpadán, melyet követően a koncert megszakadt.

Köztudott, hogy a tettlegességet kiváltó ok a zenekar egyik szokásos show-eleme volt, mely során Linczényi egy, a közönség soraiból jelentkező hölggyel váltott csókot. Ezt követte egy, a csókot nehezményező férfi támadása.

A június 21-23 között megrendezésre kerülő Fishing on Orfű szervezői az esettel kapcsolatos általános pécsi felháborodás nyomásának engedve, valamint az atrocitás megismétlődésével kapcsolatos kockázatok minimalizálásának érdekében a mai napon lemondták a Kolin zenekar Fishinges fellépését.

A FOO évek óta tematikusan állítja össze az egyes színpadok programját; a Kolin az első napon játszott volna, olyan, többnyire önmagát nem feltétlen komolyan vevő és leginkább a szórakoztatásra koncentráló produkciók mellett, mint a Bëlga, a Soerii & Poolek, a Kelemen Kabátban vagy a Marlboro Man.

A Kolin helyett a neves szlovák art-pop formáció, a Longital lép majd fel.

 

http://fishingonorfu.hu
http://www.facebook.com/fishingonorfu

http://www.kolinmusic.com
http://www.facebook.com/thekolin


összeállította:
 Déri Zsolt

FRISSÍTÉS: időközben megérkeztek egy videóban összegyűjtve az ominózus pécsi fellépésről készült fotók, melyeken maga a gyengéd csók is jól látható!



http://lumnicernoverek.blogspot.com/2012/04/utos-buli-kolin-20120407.html

 

https://recorder.blog.hu/2012/04/12/a_fishing_on_orfu_fesztival_lemondta_a_kolin_fellepeset
A Fishing On Orfű fesztivál lemondta a Kolin fellépését + fotók az ominózus pécsi koncertről!
süti beállítások módosítása