Spacesh!t: My Brother's Gone To Shine – klippremier!

2011.11.25. 14:59, -recorder-

Miközben az Amber Smith a 2012 elejére ígért új albumán dolgozik, a tagok máshol is igen aktívak: Poniklo Imre nemrég Poster Boy néven indított új együttest, sőt a Trousers-frontember Kőváry Zoltánnal közösen Krapulax & Bellepomme név alatt alkalmi akusztikus gitáros esteket is tart (az elsőt épp ma, november 25-én este 9-től a budapesti Szilvupléban), Ács Oszkár basszista a Twistben is játszik (Heaven Street Seven-tagokkal együtt), míg a szintetizátoros Póka Zalán és a gitáros-vokalista Szabados Gergő december 9-én jelentetik meg a másik zenekarukkal, az elektronikus beütésű fülbemászó pop-rockban utazó Spacesh!t kvartettel a Plan At Earth – Watch For The Fight Scene Between The Alien And The Cow című albumot (a lemezbemutató is aznap este lesz a Gozsdu Manó Klubban). A Pécsen alakult, de ma már Budapesten működő Spacesh!t – melyben Tarr Kornél basszusgitáros és Rózsa Balázs dobos alkotja a ritmusszekciót – némi szünet 2011 februárjában kezdett újra koncertezni, és Sándor Dániel (Isten Háta Mögött, Volkova Sisters) hangmérnöki és társproduceri segítségével rögzítette visszatérő lemezét, melynek rádiós sikerdalához, a My Brother's Gone To Shine-hoz most készült el a videoklip.

A My Brother's Gone To Shine című dal számunkra az együttműködés, a közös élmények, eredmények, valamint a barátság, az emberi kapcsolatok megtestesülése, emellett arról is szól, hogy vegyük könnyedén a dolgokat, amennyire ez csak lehetséges – és a videó is ezt a felfogást tükrözi. Vállaltan gyerekes, játékos, mert a gyermeki én megtartásának fontosságát is megfogalmazza. Nem akartunk nagy megfejtést, mély művészi mondanivalót, hiszen az egész épp a könnyedségről szól” – mesélik a klipről az együttes tagjai. „Raffai Norbert barátunk – a Spacesh!t kvázi 5. tagja – készítette a videoklipet a felvételektől a vágásig. Rafi a zenekar indulásától a vizuális dolgokért felet a bandában, a koncerteken élő vetítéssel támogatta a produkciót, azonban néhány éve Cambridge-ben él, ezért a videó munkálatai, az egyeztetések elsősorban az interneten, virtuálisan zajlottak. Rafi a nyáron néhány napra hazalátogatott, kicsit nyaraltunk együtt, koncert és live act is volt ez alatt az idő alatt, és Rafi ekkor készítette a felvételeket, amelyekből aztán összeállt a videoklip. Az utolsó simításokat, a lektorálást Bobkrome végezte, akit a kiadónk, a DDK Production révén ismertünk meg – ő készítette egyébként a Plan At Earth album grafikáját is.

Íme a My Brother's Gone To Shine videója, melynek legvégén már az a lejátszó is látható, ahol december 5-től már meghallgatható lesz az album mind a tíz dala:

a My Brother's Gone To Shine innen tölthető le mp3 formátumban:
http://soundcloud.com/spacesgirl91/01-my-brother-has-gone-to/download


ráadásnak itt van a Happiness című szám a koncertekre készült háttérvideóval...

... és még néhány a Plan At Earth albumra felkerülő további Spacesh!t-dalokból:

DC&D

Freefall

Hello


http://www.facebook.com/spaceshit
http://www.myspace.com/spaceshit

lejegyezte: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/11/25/spacesh_t_my_brother_s_gone_to_shine_klippremier
Spacesh!t: My Brother's Gone To Shine – klippremier!
süti beállítások módosítása