The Flaming Lips: The Soft Bulletin Live – a teljes koncertlemez + koncertfilmek!

2012.01.13. 18:05, -recorder-

Az oklahomai Flaming Lips együttes frontembere, Wayne Coyne a mai napon, január 13-én lett 51 éves, úgyhogy most itt a Recorderen is boldog születésnapot kívánunk neki (ahogy néhány hónapja ő is boldog születésnapot kívánt a Recorder szerkesztőinek élőben a Sasquatch fesztiválról). Az értelmiségi popzene istenfigurája az elmúlt egy évben elképesztő kreatív ámokfutást rendezett zenekarával a Two Blobs Fucking miniszimfóniától a Neon Indian-, Prefuse 73- és Lightning Bolt-kollaborációkon (I Wanna Get High But I Don't Want Brain Damage, I'm Working At NASA On Acid), az ehető gumicukor-koponyába és -embrióba rejtett USB-stick anyagokon, a hatórás dalon és 24 órás számon, a karácsonyi dalokon és Beatles-feldolgozásokon át a Yoko Ono és Sean Lennon együttesével közös szilveszteri EP-ig – úgyhogy most mi is egy óriás összeállítással köszöntjük, pontosabban egymás után kettővel! Az első részben a Flaming Lips csúcslemezéről, az 1999-es The Soft Bulletinről szóló vadonatúj dokumentumfilmet mutattuk be, most a második cikkben pedig a szóban forgó album teljes anyagára épülő tavalyi koncertlemezt és koncertfilmeket.

A Flaming Lipsnek 2011 folyamán az újévi koncerttől a nyár végéig legalább féltucat olyan fellépése volt, ahol Wayne Coyne-ék teljes egészében lejátszották 1999-es klasszikus albumukat, sőt élőben újra is rögzítették az anyagot (amihez még kiegészítő videókat is felvettek a New York állambeli Fredonia egyetemének hallgatói előtt), és végül ez a Live La Fantastique de Institution alcímű élő változat jelent meg a marihuána ízesítésű gumicukor-koponyákba rejtett USB-stickeken, 2011 júniusában. Íme, itt az egész egyben:

The Flaming Lips - The Soft Bulletin Live La Fantastique de Institution 2011

1. Race For The Prize
2. A Spoonful Weighs A Ton
3. The Spark That Bled
4. The Spiderbite Song
5. What Is The Light? / The Observer
6. Waitin' For A Superman
7. Suddenly Everything Has Changed
8. The Gash
9. Feeling Yourself Disintegrate
10. Sleeping On The Roof


a 2011-es amerikai The Soft Bulletin koncertek közül itt az atlantai fellépés teljes videója:

ez pedig a londoni Alexandra Palace-ben július 1-jén adott egyetlen európai The Soft Bulletin koncert, az album európai kiadásának dalsorrendjével – az amerikai verzión negyedik számként szereplő The Spiderbite Song nélkül, annak helyén a Slow Motion című szerzeménnyel:


ez a 2011. május 29-ről 30-ra virradó éjszakán a Recorder által is élőben közvetített The Soft Bulletin koncert a Sasquatch fesztiválról, ahol a rendezvény 10. születénapját ünneplő tortázás miatt Wayne-ék kicsúsztak az időből, így a 10. szám (The Gash) kimaradt, ahogy az instrumentális zárótételre (Sleeping On The Roof) sem jutott már idő:

The Flaming Lips plays The Soft Bulletin at Sasquatch!

00:00  Intro
07:55  Race For The Prize
14:10  A Spoonful Weighs A Ton
19:30  The Spark That Bled
22:55  The Spiderbite Song
(6 percnyi kitérő, benne 39:05-től a Happy Birthday)
41:50  Buggin'
48:05  What Is The Light?
52:05  The Observer
1:00:05  Waitin' For A Superman
1:07:50  Suddenly Everything Has Changed
1:13:40  Feeling Yourself Disintegrate
 

...és itt történt meg az is – 1:13:05-nél – hogy Wayne Coyne a Recorder ugyanaznap szülétésnapot ünneplő szerkesztőit is felköszöntötte kedvenc lemezük kedvenc dala előtt:
„It was fun singing Happy Birthday, i'm glad we got to do it... for everybody whose birthday is close to today or tomorrow. Fuck, we love you guys. It's all for you.”

ez pedig a születésnapi tortaosztás videóval együtt:


http://flaminglips.com
http://psychexfutureheart.wordpress.com

összeállította: Déri Zsolt

Címkék: the flaming lips
https://recorder.blog.hu/2012/01/13/the_flaming_lips_the_soft_bulletin_live
The Flaming Lips: The Soft Bulletin Live – a teljes koncertlemez + koncertfilmek!
süti beállítások módosítása