The Flaming Lips: a hatórás dal után egynapos dal + Strobo Trip – a játékdoboz teljes zenei tartalma!

2011.09.30. 07:56, -recorder-

A Flaming Lips nem normális, de ezt már régóta tudjuk. 2011-ben folyamatosan ezt a normáktól való minden irányú eltávolodást szajkózhattuk az oklahomai pszichedelikus zenekar egyre őrültebb kiadványaival kapcsolatban – márpedig ezekből rengeteg volt: iPad/iPhone-miniszimfónia Two Blobs Fucking címmel, Neon Indian- és Prefuse 73-kollaborációk, ehető (esetenként marihuána ízű) gumicukorkoponyába és -embrióba rejtett USB-stick anyagok, a Lightning Bolt noise-rock duóval közös EP két videoklippel (I Wanna Get High, But I Don’t Want A Brain Damage, I’m Working At NASA On Acid), legutóbb pedig egy jótékony célra készülő hatórás dal felvételeiről számolhattunk be. És alig pár napra rá, hogy elkészült a nagy mű (amit a hozzá tartozó stroboszkópos játékkal és két plusz felvétellel itt rögtön be is mutatunk), Wayne Coyne-ék bejelentették: a hatórás dal után most egy 24 órás számon kezdenek dolgozni, melyet igazi emberi koponyákban hoznak forgalomba Halloween napján!

Ebben semmi bizarr vagy illegális nincs” – mondja a születése óta Oklahoma Cityben élő énekes. „Van nálunk a városban egy Skulls Unlimited nevű cég, ami legalább olyan régóta működik, mint maga a Flaming Lips (a zenekar 1983-ban alakult – a szerk.), és ők árulnak emberi koponyákat. Megkapják az emberi fejeket, és húsevő bogarakkal zabáltatnak le róluk a szó szoros értelmében minden molekulányi húst, és a végén ott marad egy letisztított emberi koponya.” A tetejére krómbevonatot kapó koponya-kiadvány egy elegáns dobozba csomagolva jelenik meg összesen öt példányban (ezeket lelkes rajongók már most megvették elővételben, darabonként 5000 dollárért), és a 24 órás dalt ezúttal is egy pendrive tartalmazza majd. „Ez a dal a halálról, a baszásról és az életről fog szólni. Egy újabb példa a Flaming Lips halállal, szépséggel és mindezekkel a dolgokkal való kapcsolatára” – mondja Wayne.

Amíg azonban ez a 24 órás mű el nem készül, lássuk és halljuk a Flaming Lips legutóbbi kreatív agymenését, a hatórás dalt tartalmazó „háromszámos EP”-t, ami egy stoboszkópos játékkal kiegészítve jelent meg, nagyon limitált példányszámban. A Strobo Trip – Light & Audio Phase Illusions Toy első körben elkészült 11 játékdobozát maga a frontember vitte el a portlandi Jackpot Records nevű lemezboltba, ahol 11 szerencsés rajongó megvehette a 45 dollárba kerülő kiadványt, majd másnap a seattle-i Sonic Boom lemezbolt következett. A doboz USB-sticken tartalmazza a hatórás felvételt (Found A Star On The Ground), továbbá két másik – egészen hagyományos szép és könnyen hallgatható – dalt (a hat és fél perces Butterfly, How Long It Takes To Die-t és az Evil Minds című négyperces számot), és természetesen magát a játékot. A Strobo Trip játék egy elemmel működő stroboszkópos játéklámpából, egy pörgethető kis köralakú lemezből és hat darab, arra illeszthető színes animációs korongból áll – a pszichedelikus hatás úgy érhető el, ha az animált korongokat megpörgetve rájuk világítunk a villogó lámpával. Coyne szerint órákig lehet játszani ezzel a szerkezettel, így indokolt volt hozzá készíteni egy megfelelő hosszúságú, órákig tartó kísérőzenét. Természetesen nem lenne teljes a kép, ha nem kollaboráció eredményeként született volna a hatórás felvétel: ezúttal John Lennon és Yoko Ono fia, Sean Lennon vett részt a lemezfelvételen.

íme a Found A Star On The Ground című hatórás dal három kétórás részben:

.

ez pedig a kiadvány másik két dala, a Butterfly, How Long It Takes To Die...

… és az Evil Minds

Wayne Coyne egy tévéinterjúban mesél a Strobo Tripről:

a zenészek a hatórás dal felvételei közben:

a játék működés közben:

http://www.flaminglips.com
http://psychexfutureheart.wordpress.com

összeállította: Dömötör Endre és Déri Zsolt

FRISSÍTÉS: cikkünk felkerülése után pár órával megérkeztek az első fotók a krómborítású koponyákról!

.

https://recorder.blog.hu/2011/09/30/the_flaming_lips_strobo_trip
The Flaming Lips: a hatórás dal után egynapos dal + Strobo Trip – a játékdoboz teljes zenei tartalma!
süti beállítások módosítása