The Flaming Lips with Prefuse 73 – a teljes EP!

2011.05.25. 09:02, -recorder-

A februári iPhone-szimfónia (Two Blobs Fucking), a márciusi Neon Indian-kollaboráció (The Flaming Lips with Neon Indian) és a gumicukor-koponyába rejtett áprilisi EP (Gummy Song Skull) után az oklahomai Flaming Lips pszichedelikus mágusai májusban is előálltak egy különleges kiadvánnyal: a hiphop és a glitch-elektronika határán kísérletező amerikai producer, Prefuse 73 (született: Guillermo Scott Herren, 1976) társaságában rögzített négy számukat színpompás vinyl maxikon publikálták, melyek egyik oldalát 33-as, a másikat 45-ös fordulatszámon kell lejátszani. Az EP-ből még csak pár kis lemezboltba jutott, de itt nálunk már meghallgatható a teljes négyszámos anyag.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ez az első alkalom, hogy féltem egy kollaborációtól. De ezek a dalok már most ELKÉPESZTŐEK!” – tudósított áprilisban Twitter-oldalán a Flaming Lipsszel közös munkáról Herren (aki ugyanabban az időben The Only She Chapters című új Prefuse 73-albumának megjelenésével és egy új mixtape-sorozat elindításával is el volt foglalva), de a kezdetben tervezett két közös számból végül négy lett. A maxi legelső tesztpéldányait a Flaming Lips főnöke, Wayne Coyne pont az egyik gumikoponya-szállítmány lemezboltba juttatáskor kapta kézhez még április végén, így pár szerencsés koponyavásárló már akkor hazavihetett ajándékba egy-egy külső borító nélküli példányt (melyekre Wayne ott a helyszínen saját kezűleg írta fel a számcímeket), de egész mostanáig, a hivatalos megjelenésig kellett várni, hogy valaki fel is tegye a felvételeket a netre. Íme a Flaming Lips és Prefuse 73 közös szerzeményei:

(A/1.) The Super Moon Made Me Want To Pee!!!

(A/2.) Heavy Star Moving...

(A/3.) Be Like That...That...That...

(B/1) Guillermo's Bolero

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
itt egy kis ízelítő az áprilisi The Only She Chapters című Prefuse 73-album anyagából is:

ez pedig Scott Herren új mixtape-sorozatának első darabja, melynek elkészítésénél egy izgalmas orosz-amerikai dalszerző-énekesnő, Zola Jesus (született: Nika Roza Danilova, 1989) volt a partnere:

Prefuse 73 + Zola Jesus Mix Pt 1. – The Misanthrope Meditation

http://soundcloud.com/warp-records/prefuse-73-zola-jesus-mix-pt-1/download

http://www.flaminglips.com
http://www.prefuse73.com

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/05/25/the_flaming_lips_with_prefuse_73_a_teljes_ep
The Flaming Lips with Prefuse 73 – a teljes EP!
süti beállítások módosítása