Marihuána ízesítésű gumicukor-agyvelő!

2011.04.30. 14:36, -recorder-

Mint arról már többször is beszámoltunk, a 2011-es év eddigi legőrültebb zeneforgalmazási megoldása a Flaming Lips nevéhez fűződik: az oklahomai pszichedelikusok – a Neon Indian-kollaboráció színes vinyl EP-je után – legújabb négyszámos anyagukat életnagyságú ehető gumicukor-koponyák „agyvelejébe” rejtett pendrive-on adták közre (a Recorder pedig itt). A kiadvány ettől a héttől már megrendelhető a zenekar honlapján, de a legelső néhány doboz koponyát még Wayne Coyne frontember személyesen szállította ki kedvenc helyi lemezboltjába a marihuánafogyasztás (a szubkulturális szlengben: 4/20) ünnepén, IV. hó 20-án, helyi idő szerint 4 óra 20 perckor. Aztán vitt belőle az környező államokban további kis lemezboltokba is, és az egyik helyen elmesélte a rajongóknak, hogy ebben a Gummy Skull sorozatban marihuána ízesítésű verziót is terveznek. Mint az alábbi videó is mutatja, egyáltalán nem viccelt!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ezen a kétperces felvételen – melyet a zenekar borítótervező-videórendező vizuálsegédje, George Salisbury készített – Wayne maga kérdezi ki élményeiről a prototípus próbafogyasztását elvállaló önkéntest, a kendertémában láthatóan nagy szakértőnek számító Jake-et, aki a citromízű „koponyatető” átharapása után eljut a zöld „agyvelőig”. Hogy a Gummy Skull cannabis ízesítésű verziója hivatalos forgalmazásba kerül-e, egyelőre persze még kétséges.

ráadásként pedig itt egy másik felvétel, ahol Wayne-ék szabályos műtétet hajtanak végre a gumicukor-koponyán, hogy kiemeljék belőle a négyszámos zeneanyagot tartalmazó pendrive-ot:

www.flaminglips.com

összeállította: Déri Zsolt

Címkék: the flaming lips
https://recorder.blog.hu/2011/04/30/marihuana_izesitesu_gumicukor_agyvelo
Marihuána ízesítésű gumicukor-agyvelő!
süti beállítások módosítása