The Strokes: Under Cover Of Darkness (videoklip) + You’re So Right (B-oldalas dal)

2011.03.02. 07:21, -recorder-

Elkészült a klip a Strokes együttes Angles című visszatérő albumának beharangozó kislemezdalához, az Under Cover Of Darknesshez. A videót – ahogy a New York-i kvintett legutóbbi klipjét, a You Only Live Once 2007-ben publikált sci-fi verzióját – Warren Fu rendezte. Közben megjelent fizikai formában az Under Cover Of Darkness kislemez is, és annak B-oldán már hallható egy másik új Strokes-szerzemény is, a You’re So Right. Itt most mindkettőt bemutatjuk.
 
A 34 éves Warren Fu a legutóbbi Csillagok háborúja filmek vizuális effektbrigádjának művészeti vezetőjeként szerzett gyakorlatot, a Strokes weboldala és a 2007-es You Only Live Once búcsúklip mellett ő jegyzi Julian Casablancas frontember 2009-es szólólemezének videóit is (11th Dimension, Phrazes), az utóbbi egy évben pedig Mark Ronsonnak (Bang Bang Bang, The Bike Song), a Ting Tingsnek (Hands) és a Daft Punknak (Derezzed) is dolgozott. Érdekesség, hogy az Under Cover Of Darkness klipje a You Only Live Once videójának utolsó jelenetével indul, de nem a Warren Fu-féle, hanem az egy évvel korábbi Samuel Bayer-féle You Only Live Once verzió utolsó jelenetével, a mocskos, olajos vízben elmerülő zenekarral.
 
 
 

a Strokes legutóbbi kislemezdala, a You Only Live Once Sam Bayer klipjével, 2006-ból:

ez pedig a You Only Live Once második klipverziója, már Warren Fu rendezésében, 2007-ből:

 

Ez pedig a napokban boltokba került Under Cover Of Darkness kislemez B-oldalas száma, a You’re So Right, amely szintén szerepel majd a március 21-én megjelenő Angles albumon. Julian Casablancas dalszerző-frontember az R.E.M. hatását említi a dal kapcsán, de nyugodtan mondhatná a Radiohead nevét is.
 
 
 
összeállította:
Déri Zsolt

Címkék: the strokes r e m
https://recorder.blog.hu/2011/03/02/the_strokes_under_cover_of_darkness_videoklip
The Strokes: Under Cover Of Darkness (videoklip) + You’re So Right (B-oldalas dal)
süti beállítások módosítása