Elkészült az új Strokes-lemez

2010.11.17. 16:32, -recorder-

A New York-i zenekar negyedik albuma – a legutóbbi First Impressions Of Earth után több mint öt évvel – valamikor 2011 elején lát napvilágot.
 
A hírek szerint elkészült negyedik stúdiólemezével a Strokes, az egyelőre még címnélküli album valamikor a jövő év elején, tehát csaknem tíz évvel az NME által az elmúlt évtized legjobb lemezének választott Is This It után jelenik meg. A hírt maga Julian Casablancas frontember jelentette be a saját Twitter-oldalán, ahol azt is közölte, hogy a keverés még hátravan, de a felvételek már hétfőn befejeződtek. A negyedik Strokes-album nehéz szülés volt, hiszen a munkálatok már 2009 elején elkezdődtek a – korábban Frank Zappával, Beckkel, Björkkel, a U2-val, a My Morning Jackettel és a White Stripesszal is dolgozó – veterán hangmérnök, Joe Chicarelli produceri segédletével. Egy korai nyilatkozatában az énekes úgy vélekedett, hogy az új album valahol félúton lesz a hetvenes évek rockvilága és a jövő zenéje között.
 
Ez lesz amúgy a legnagyobb szünet két Strokes-lemez között, hiszen lassacskán öt éve már, hogy a First Impressions Of Earth megjelent. A tagok időközben szólóban próbálkoztak: a gitáros Albert Hammond Jr. két albumot is kiadott saját neve alatt (Yours To Keep – 2006, ¿Como Te Llama? – 2008), sőt ezek anyagával még Magyarországon is fellépett (2008-ban a Coldplay előtt), Fabrizio Moretti dobos Little Joy néven alapított hobbizenekart (Little Joy – 2008), Nikolai Fraiture basszusgitáros is összehozott egy saját projektet Nickel Eye néven (The Time Of The Assassins – 2009), legvégül pedig Julian Casablancas jelentette meg Phrazes For The Young című albumát, 2009 nyarán. A kvintettből csak a fő szólógitáros, Nick Valensi nem állt elő szólóanyaggal: igaz, ő a köztes időben olyan előadóknál vendégeskedett, mint Devendra Banhart, Regina Spektor, Sia vagy a fentebb említett Little Joy.
 
(spin.com)

http://www.thestrokes.com/

a nagy visszatérés - három és fél év kihagyás után - 2010 júniusában a Wight-szigeti Fesztiválon:

Címkék: the strokes
https://recorder.blog.hu/2010/11/17/elkeszult_az_uj_strokes_lemez
Elkészült az új Strokes-lemez
süti beállítások módosítása