A megrágalmazott Strickland Banks története – Plan B klipsorozata sorrendben összefűzve

2011.02.11. 06:30, -recorder-

A brit lemezipar 2010-es trendjeiről szóló cikkünk alján már jeleztük, hogy az év legnagyobb befutója, a rapperből elegáns soul énekessé előlépett Plan B (született: Benjamin Paul Ballance Drew, 1983) az őszi nagy profilcikkünk végén bemutatott négy videója után még tovább bővítette The Defamation Of Strickland Banks című konceptalbumához tartozó klipsorozatát. A legfrissebb hírek szerint Ben Drew már Ill Manors című nagyjátékfilmjének rendezésével és The Ballad Of Belmarsh című új hiphop lemezének felvételeivel van elfoglalva, így nem valószínű, hogy a 2010-es albumhoz 2011-ben még újabb kisfilm készülne. A Recorder egy Dragontape-mix formájában összefűzte az eddigi hat videót a megfelelő sorrendben, így itt most 26 percben végigkövethető az egész történet.
 
A konceptlemezen és a hozzá tartozó – Daniel Wolfe által rendezett – kisfilmekben Ben Drew a címszereplőt alakítja, egy Strickland Banks nevű sikeres soul énekest, aki egy egyéjszakás kaland után nemi erőszak hamis vádjával kerül bíróság elé, majd börtönbe, ahol aztán még gyilkosságba is keveredik. Az albumról öt dal került kislemezre és kapott történetmesélő klipet (Stay Too Long, She Said, Prayin’, The Recluse, Love Goes Down), egy további számhoz pedig egy koncert keretében performance video készült (Writing’s On The Wall), ám ezek nem pontosan olyan sorrendben jelentek meg, ahogy az albumon egymáshoz képest elhelyezkednek, ráadásul a klipeken belüli flashback technika is bonyolítja a dolgot, de mi most a megfelelő sorrendbe rendeztük a videókat (további érdekesség, hogy börtönös fejezetet nyitó The Recluse elején már elhangzik egy rövid részlet a készülő The Ballad Of Belmarsh album egyik dalából is).
 
Íme – hat fejezetben (Writing’s On The Wall, Stay Too Long, Love Goes Down, She Said, The Recluse, Prayin’) elmesélve – a megrágalmazott és meghurcolt Strickland Banks története:
 

 

összeállította: Déri Zsolt

http://www.dragontape.com/tape/2610001-plan_b_the_strickland_banks_series
http://www.time4planb.co.uk

Címkék: plan b
https://recorder.blog.hu/2011/02/11/plan_b_klipsorozata
A megrágalmazott Strickland Banks története – Plan B klipsorozata sorrendben összefűzve
süti beállítások módosítása