Képzeletbeli Heti Top 10 – 2010 / 46. hét

2010.11.24. 15:41, -recorder-

A KHT10 mindig a legújabb popdalokról szól, amiket a Gumipop-csoporthoz tartozó szerző jónak tart és szeret, többnyire a Recorderen kedvelt zenei irányzatokból válogatva. A számokról csak pár mondatos rövid leírás engedélyezett. A tíz dal rögtön meg is hallgatható (az esetleges letöltési lehetőségeket külön jelezzük a szövegben).
 
Az eheti KHT10 playlist minden részvevője díjnyertes a maga kategóriájában! A számok között más összefüggést ne keressetek, szándékosan nagy az összevisszaság.


Paris Suit Yourself: Lost My Girl

A hét dala címet egy soknemzetiségű zenekar szórakoztatóan beteg második kislemeze zsebelte be. A francia és amerikai tagokkal felálló, Berlinben alkotó Paris Suit Yourselfet a Big Dada szerződtette, amely nem a rockzenei kiadványairól ismert. Úgy látszik a Warp (lásd a Maximo Park esetét!) után egy újabb elektronikában és hiphopban utazó független zenei fellegvár adta be a derekát – jól tette.
http://www.parisdjs.com/index.php/post/Paris-Suit-Yourself-Lost-My-Girl
 
Oberhofer: Away Frm U
A hét újrakiadott dala fizikailag nem jelent meg korábban, a nyár elején tűnt fel a zeneblogokon letölthető mp3 formában, csak akkor még nem létezett a KHT10. Ennyire szerethető popdal ritkán születik garázs-rock és szoba-pszichedelika találkozásából, ezért a közelgő bakelitkislemez kiadása elég indok ahhoz, hogy szerepeljen a playlisten. A zenekarnév a Seattle melletti Tacomába valósi Brad Oberhofert takarja, akit három barátja kísér az élő fellépéseken.
http://prettymuchamazing.com/mp3/oberhofer
 
Middle Class Rut: USA
A hét albuma címet a sacramentói MC Rut érdemelte ki: a No Name No Color ezen a héten jelent meg az Egyesült Királyságban. Ez az első nagylemezük, sok újdonságot viszont nem tartalmaz, a legtöbb számot korábbi EP-kről már ismerheti a közönség. Részletes jellemzést és egy ingyenesen letölthető számot az alábbi linken találhattok.
http://www.buzzinmusicblog.co.uk/middle-class-rut-debut-album-no-name-no-color-singlevideo-new-low/3572
 
The Go! Team: T.O.R.N.A.D.O.
A hét legjobban várt száma szimpatikusan rövid és stílszerűen elsöprő, de az okos pop része valahogy hiányzik nekem. Remélem, ennél lesznek jobb dalok a januárban megjelenő harmadik Go! Team-albumon (Rolling Blackouts). Aki a semmi másra nem hasonlító hangzás miatt kedveli őket, nem fog csalódni, mert az ötödik másodpercben beindul a jellegzetes Wall of Soundból, Beastie Boys-bombasztból és pszichedelikus popból összegyúrt halmaz.
http://stereogum.com/546431/the-go-team-t-o-r-n-a-d-o/mp3s/
 
Best Coast & Wavves: Got Something For You
A briteknél csak az amerikaiak tudnak nagyobb faxnit csinálni a keresztény ünnepekből. A hét karácsonyi dala egy friss duett Bethany Cosentinótól (Best Coast) és Nathan Williamstől (Wavves), akik az életben is párt alkotnak. Több másik frissen rögzített ünnepi számmal (pl. a színész Jason Schwartzman szólóprojektjének, a Coconut Recordsnak a dalával) egyetemben meghallgatható a target.com oldalán. November 28-tól ingyenesen letölthető az egész.
http://www.target.com/b?node=2492229011&ref=sr_shorturl_holidayalbum%20target=
 
Wretch 32: Traktor
Brit urban hiphop ritkán forog a playlisten, pedig ebben a szcénában is akadnak bemutatásra érdemes felvételek. A hét új arca, Wretch 32 szinte mindenkivel kollaborált már a mainstreambe feljutott grime sztárok közül (The Streets, Tinie Tempah, Chipmunk, Example). Első kislemezes dala nem hozza a stílus megszokott elektro-popos alapjait. Az indie rádiós félisten Zane Lowe (BBC Radio1) aktuális kedvence lüktető dancehall reggae-re épít – akár Sean Paul-rajongóknak is bejöhet.
http://www.ministryofsound.com/Blog/blogdetail.aspx?n=1497
 
Motörhead: Get Back In Line
A hét nagy Öregje cím Lemmyt és társait illeti (Ray Davies volt még versenyben). The Wörld Is Yours az új Motörhead-stúdióalbum címe, Born To Lose a kislemezes szám, de az alább linkelt hivatalos PR-szöveg szerint a Get Back In Line az instant klasszikus.
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=148917
 
Duffy: Well, Well, Well
A hét popzenei visszatérője címet Duffy nyerte el, Adele (Rolling In The Deep) és a White Lies (Bigger Than Us) újdonságait verte könnyedén. Később biztosan megbánom, fél évig ezt fogja nyomni minden magyar rádióadó.
http://www.theregoesthefear.com/2010/10/single-review-duffy-well-well-well.php
 
Mogwai: Rano Pano
A napfényes neo-soul slágert egy másik feelgood kereskedelmi rádiós kedvenc követi. A hét legjobb instrumentális szerzeménye a Mogwai ingyenesen letölthető újdonsága, amit kislemezen is megjelentetnek nemsokára. Februárban követi az új album, Hardcore Will Never Die, But You Will lesz a címe.
http://pitchfork.com/news/40772-new-mogwai-rano-pano/
 
Althea & Donna: Uptown Top Ranking (Hostage Remix)
A hét remixe címet az Uptown Top Ranking dubstep verziója kapja (a 99 Problems Prodigy-remixével volt szoros versenyben). A szám eredetije igazi one hit wonder, a két jamaikai tinédzserlány 1978-ban egy hétig vezette vele a brit slágerlistát (lásd a lenti videót!).
http://soundcloud.com/alanparley/
 

összeállította: Lévai János

 

https://recorder.blog.hu/2010/11/24/kepzeletbeli_heti_top_10_2010_46_het
Képzeletbeli Heti Top 10 – 2010 / 46. hét
süti beállítások módosítása