Emberi vér a Flaming Lips poszterén

2010.10.14. 08:47, -recorder-

Az oklahomai zenekar excentrikus frontembere, Wayne Coyne a saját vérével festett meg egy koncertplakátot, melyet aukcióra bocsátanak.
 
A Flaming Lips és elsősorban Wayne Coyne körül mindig izzik a levegő: nemrég arról adtunk hírt, hogy a See The Leaves című dalhoz készült legutóbbi klipjükben egy meztelen nő rohangál, most pedig szintén az emberi test kapcsán kerültek fókuszba, de más kontextusban. A színpadon magát gyakran művérrel bekenő és pár éve a zenekar Waking Up With A Placebo Headwound című képeskönyvéhez is egy művéres borítófotót választó Coyne ezúttal igazi vért alkalmazott, amikor megfestett egy posztert ahhoz a Flaming Lips-fellépéshez, melyet az Austin City Limits fesztiválon tartottak 2010. október 10-én.

 

 

 

Úgy gondoltuk, hogy hülyeség lenne csirkevért vagy bármi ilyesmit használni. Az állatoknak nem kell feláldozniuk az elengedhetetlen testnedveiket, használjuk akkor inkább az enyémet” – nyilatkozta a frontember.

A mellékelt videóban látható, ahogy vért vesznek tőle, aztán pedig nekiáll a poszter „átvérezésének”, és még meg is állapítja, hogy „furcsa szaga van.” Az eredeti alkotáson átpréselt vér többnyire egy koponyaalakot formáz, a végső verzióra pedig Wayne Coyne még külön öntött a megmaradt vérből. A művet a tervek szerint elárverezik, de hogy hol és mikor, azt egyelőre még nem lehet pontosan tudni.  

Íme néhány korábbi poszter Coyne-éktól:
http://www.psychiatricexplorations.com/posters/show-posters

http://www.flaminglips.com/

https://recorder.blog.hu/2010/10/14/emberi_ver_a_flaming_lips_poszteren
Emberi vér a Flaming Lips poszterén
süti beállítások módosítása