Sugó Lilla – kedvenc 2010-es dalok

2010.10.08. 12:20, -recorder-

Mostantól a Képzeletbeli Heti Top 10 (KHT10) összeállításunk, illetve a zenészektől és egyéb ismert figuráktól bekért lemezlisták mellett a Recorder szerzői is összeírják időről időre kedvenc zenéiket. Hölgyeké az elsőbbség!


Archie Bronson Outfit: Shark’s Tooth

A nyúzott gitár és Sam Windett hol rosszkedvű, hol kétségbeesett éneke viszi előre a – budapesti fellépése óta eltelt négy évben jócskán megerősödött – brit trió poszt-punkos dalát, ami egyszerre lehet remek háttérzenéje bármiféle romboló vagy táncos tevékenységnek is.
http://www.dominorecordco.com/uk/albums/21-01-10/coconut


Band Of Horses: Laredo


Ugyan a fő dalszerző, Mat Brooke távozása óta a seattle-i zenekar sajnos egyre kevésbé emlékezetes anyagokat ad ki, az idei Infinite Arms albumon azért található néhány jól sikerült darab is. Egy prériket átszelő gondtalan road trip aláfestése, megközelíti a debütáló lemezük nagyszerűségét.
http://www.bandofhorses.com/us/music/infinite-arms


First Aid Kit: Heavy Storm

Azt a fajta természetközeli, tiszta, a talán soha nem is létezett „békebeli időkre” emlékeztető zenét, amit mostanában leginkább csak a Fleet Foxestól lehetett hallani, a fiatal svéd testvérpár is remekül képviseli. Énekhang központú dal(ok), anélkül, hogy az öncélú magamutogatásnak akárcsak a gyanúja is felmerülne.
http://www.myspace.com/thisisfirstaidkit


Flying Lotus: ...And the World Laughs with You

A fekete kaliforniai producer, Steven Allison milliónyi részecskéből rakta össze nem éppen szokványos hiphop lemezét – még egy Thom Yorke közreműködésével készült szám is van rajta! Az alapvetően egymást ütő hangulatok, effektek és a Radiohead-frontember elkent, hátborzongató hangja itt mégis a legnagyobb barátságban vannak egymással.
http://www.myspace.com/flyinglotus


Francis And The Lights: Darling, It's Alright

Francis Starlite és zenekara a soul műfajából indul ki anélkül, hogy unalmas lenne, és a nyolcvanas évek szintipopjából is lecsippent, de egy pillanatig sem válik nevetségessé (a klip Rick Astely-szerű tánca pedig még legalább annyiszor adja el a videót, mint amennyiszer meghallgattatja magát a dal).
http://francisandthelights.muxtape.com


Gayngs: The Gaudy Side Of Town

Nem minden komolytalannak induló zenekar szokott túljutni kizárólag saját maga szórakoztatásán, de a soft rock imádó Ryan Olson a maga köré gyűjtött kéttucatnyi közreműködővel (köztük a Bon Iverként ismert Justin Vernonnal) valóban szem előtt tartotta az összes fél érdekeit. A minneapolisi kollektíva albuma ezzel a hétperces behízelgéssel indul, amiben pont annyi a vicc, amennyire sikerül elfogadtatnia a tényt, hogy a dalt akár George Michael is énekelhetné.
http://www.thefader.com/2010/03/24/premiere-gayngs-the-gaudy-side-of-town-mp3/


No Age: Glitter

A Los Angeles-i duó ezúttal sem variált sokat az eddig is bevált formulán, új albumukon is torzítással ködösített jó hangulatú popdalok sorakoznak egymás után – a Glitterben például egy egész pompomlány csapatot rejtettek a zaj mögé.
http://soundcloud.com/subpop/no-age-glitter


The Streets: Trust Me


Mike Skinner már alig emlékeztet arra a briliáns előadóra, aki dobgéphangokból és szellemes rímeiből felépített saját kis szemétdombján királykodott. Úgy tűnik, az ötletek az évek során elfogytak, bár néha – amikor hézag nélkül sikerül összeilleszteni a szövegeit – még felcsillan a remény.
http://www.myspace.com/thestreets
http://twitter.com/skinnermike/status/1526933005


Wild Nothing: Chinatown

Jack Tatum egyszemélyes projektjének, vidáman hangszerelt, mégis borongós lo-fi szintipop kompozíciója Chantal Goya francia énekesnő La Pluie du Ciel című hatvanas évekbeli számából vett hangmintára épül. A szerelmes elvágyódás dala ráadásul hangulatában és dallamában is eszünkbe juttathatja Zoltán Erika Remetelány című slágerét.
http://www.myspace.com/wildnothing


Woods: Pick Up

Míg sokan azon munkálkodnak, hogy minél egyértelműbb legyen, ők bizony jó dalokat írnak, addig a főként múltidéző lo-fi folk-rockban utazó brooklyniak szerényen meghúzódnak egy konzervdobozban és ott pöncögtetik gitárjukat, Jeremy Earl orrhangú éneke pedig a fejekben visszhangzik tovább.
http://www.myspace.com/woodsfamilyband

 

 

https://recorder.blog.hu/2010/10/08/sugo_lilla_kedvenc_2010_es_dalok
Sugó Lilla – kedvenc 2010-es dalok
süti beállítások módosítása