„Tudatosan választjuk a rosszat” – Érzéki önpusztítás CALLMECHAOS-tól: itt a tastin' you

2024.09.20. 09:55, srecorder

extended_image_16_9_1.JPG

Új néven, az Azahriah és Desh slágereiről ismerős producerrel tért vissza Micskei Dalma, akire még a 2022-es Szelektor pályázaton figyeltünk fel. Premier!

CALLMECHAOS két éve, még DALMA néven debütált deeply című számával a Telekom Electronic Beats Pop válogatáslemezén„Kipróbáltam magam a népdalénekléstől kezdve a garázspunkon át a dallamos csajmetálig sok mindenben, viszont a Kőbányai Zenei Stúdióban töltött éveim alatt rájöttem, hogy az elektronikus zenében találom meg igazán a helyem” – mesélte akkoriban Dalma a Recordernek, aki tavaly bekerült a Petőfi Nagylemez Programba, és most Somogyvári Dániellel, a hazai popzene egyik legkeresettebb producerével dolgozik első nagylemezén.

Alt- és darkpopos zenéjében az erős, sötét basszusok és álmodozó ének mellett befigyelnek punk-popos gitárriffek és rapre hajazó szövegelések is, a dalok pedig önmagunkkal vívott harcokat, traumákat és szerelmi csalódásokat dolgoznak fel. A közelgő nagylemezről már két dal is kijött a nyáron (devil's on my shoulder, falling apart), most pedig az érzéki, önpusztító tastin' you jelenik meg egy videóval.

„A tastin’ you szövege egy szenvedélyes kapcsolódást ír le, ami tele van ellentmondásokkal, erős érzelmekkel, és ahol a vonzalom és a veszély kéz a kézben járnak. Tudatosan választjuk a rosszat, vagyis egy olyan személyt, aki toxikusan hat ránk, aki tele van már az elején red flagekkel. A vonzalom és a kísértés azonban annyira erős, hogy nem tudunk ellenállni, és belevetjük magunkat ebbe a veszélyes játékba. Tudjuk, hogy képesek lennénk rá, de nem szeretnénk elköteleződni vagy mélyen kötődni a másikhoz, csak „kóstolót” kapni belőle” – mesélte Dalma.

A dalhoz készült vizuál is egyfajta szétesettséget, euforikus, álomszerű hangulatot sugall. CALLMECHAOS jelenleg első lemezén dolgozik, amely 2025 elején lát napvilágot, de addig több dallal is ki fog még jönni.

 

CALLMECHAOS a Facebookon. Instagramon. TikTokon.

Fotó: CALLMECHAOS.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/09/20/tudatosan_valasztjuk_a_rosszat_erzeki_onpusztitas_callmechaos-tol_itt_a_tastin_you
„Tudatosan választjuk a rosszat” – Érzéki önpusztítás CALLMECHAOS-tól: itt a tastin' you
süti beállítások módosítása