Táncos férfibánat Hajós Kristóf új klipjében – Itt a Lazy Heart

2024.09.19. 14:24, srecorder

hajos_kristof_photo_by_len_leo_vincent_1.jpg

Lusta szív után vágyakozik a hollandiai magyar énekes-dalszerző, aki új dalával már a harmadik szólólemezére készül.

A ma megjelent Lazy Heart a kiegyenlítetlen érzelmekről szól, a túl sokról és a túl kevésről. A dal, amelynek zenéjét Jack Kenney, Kristóf kísérőzenekarának basszusgitárosa írta félúton Új-Zéland és Ausztrália között a Tasman-tengeren, a jelenleg készülő, 6:00 PM című album első kislemeze.

A 80-as évek jobb hagyományait 2024-gyel ötvöző, táncos férfibánat-dalhoz videoklip is készült, melyet a fotós Jesse van den Berg forgatott, és a brazil Bemti álmodta színes trippé. A kislemez borítóját a Eurythmics és Annie Lennox lemezborítóiról is neves Laurence Stevens készítette.

Hajós Kristófot a külföldön is nagy sikereket arató, Havasi Balázs zongoristával közös The Unbending Trees énekeseként ismertük meg, amit 2007-ben fedezett fel és szerződtetett kiadójához Ben Watt, az Everything but the Girl egyik fele. You Are A Lover című daluk (amit az Everything but the Girl másik fele, Tracey Thorn fel is dolgozott) több millió streamelést ért el Angliában, Japánban, Kínában és Magyarországon.

2014-es dupla lemezük és a zenekar hibernálódása óta Kristóf továbbra is írt szövegeket másoknak és a fióknak, hogy aztán 2022 végén, egy hosszabb alkotói kihagyást követően térjen vissza első szólólemezével, a finoman kamarapopos Good Morning, Nothingness-szel. A 2018 óta Hollandiában élő énekes hamar kijött a folytatással is, amit beválasztottunk 2023 legjobb hazai lemezei közé. A GEOGRAPHY egyfajta testvérlemez: az álmatlanságról, hátrahagyott múltról szóló Good Morning, Nothingness után ez már az új otthon belső földrajzáról, letelepedésről, beilleszkedésről, boldogságkeresésről mesél. Kristóffal itt mesélt a második szólólemezéről, a hollandiai zenekarával felvett koncertlemezéről pedig itt írtunk.

lazy_heart_cover_design_final.jpg

Legutóbb az Everybody Loves Somebody Else szomorkás, buja és felszabadító erejű diszkóklipje debütált a Recorderen Kristóftól – természetesen Valentin napon.

„MÁR ITT ÉRZEM MAGAM OTTHON” – HAJÓS KRISTÓF HOLLANDIÁRÓL, VISSZATÉRÉSRŐL, ÉS AZ ELSŐ SZÓLÓLEMEZÉRŐL

 

Hajós Kristóf a Facebookon. Instagramon. Twitteren. Bandcampen. Honlap.

Fotó: Len Leo Vincent.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/09/19/tancos_ferfibanat_hajos_kristof_uj_klipjeben_itt_a_lazy_heart
Táncos férfibánat Hajós Kristóf új klipjében – Itt a Lazy Heart
süti beállítások módosítása