Nem csak Aphex Twin-rajongóknak. µ-Ziq: Grush (lemezkritika)

2024.07.15. 09:48, Recorder.hu

_-ziq_portre.jpg

Melódiákban gazdag, agyas ritmusokkal magas sebességre pörgetett, futurisztikus hangulatú tánczenék µ-Ziq új lemezén. Ez a kritika először a Recorder magazin 116. számában jelent meg.

A brit Mike Paradinast ma elsősorban a Planet Mu kiadó vezetőjeként ismerik, többek közt ő gondozta Venetian Snares és Luke Vibert életművének nagy részét, az utóbbi években pedig olyan nagyszerű tehetségeket fedezett fel, mint Jlin, Jana Rush, Rian Treanor vagy a Silk Road Assassins. A µ-Ziq (ejtsd: muzik) néven szerzett IDM-albumai szűkebb körben kultikusak: ugyan soha nem ért fel velük a Warp nagyágyúi mellé, de a mai napig elkötelezett rajongótábor hallgatja. Számukra a Grush igazi jutalomjáték, Paradinas rég volt ennyire elemében.

A tizennégyszámos anyagon a klasszikus IDM-témák mellett (Hyper Daddy, Windsor Safari Park) fantasztikus dzsungeltúrák (Manscape) és eufórikus rave-kitérők (Reticulum B) várják a hallgatót, míg az alkalmi Plaid-tisztelgés mellett (Hastings) hallani egy érdekes kísérletet arra is, hogy mi történne, ha az Orbital reggaetont írna (Metaphonk).

_-ziq_grush.jpgElőadó: µ-Ziq

Cím: Grush

Kiadó: Planet Mu

Megjelenés: 2024 

Műfaj: breaks, IDM, jungle, techno

Kulcsdal: Manscape

 

 

9/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2024/07/15/_-ziq_grush_lemezkritika
Nem csak Aphex Twin-rajongóknak. µ-Ziq: Grush (lemezkritika)
süti beállítások módosítása