HAIL.DEMO #26 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2024.05.28. 14:00, trecorder

hail_26.jpgA HAIL minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassa a hazai független kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

aurevoir. – pontnem (GrapefruitMoon Records, 2024)

Nosztalgikus utazásra visz az aurevoir. zenekar pontnem című új dala és a hozzá készült, 2000-es évekbeli esztétikát megidéző klip. Bár a zenekar többek között arról ismert, hogy többféle stílust is felvonultat (a sok népi és világzenei elem mellett, jelen volt már dalaikban a blues, a tangó, a rock is) érezhetően most rugaszkodtak el leginkább a korábbi stílusuktól. A pontnem által megidézett korszak zenéje, a skate-punk, a deszkázás többeknek is meghatározó élményt jelentett, ez ihlette a dalt.


Minimyst: Befelé Nyílik (Launching Gagarin Records & Management, 2024)

A Minimyst idén 10 éves, bár hosszabb szünet után tértek vissza nagyjából egy éve. Azóta folyamatosan jelentették meg dalaikat single- és EP-formában, melyekből mostanra jött össze egy albumnyi. Nagy változás a zenekar életében, hogy az első nagylemezzel ellentétben ezúttal magyarul énekelnek. Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a pörgős alterpopot.


Doggos: pici szíved (GrapefruitMoon Records, 2024)

Egy évvel az első anyanyelvű EP, az Agymasszázs megjelenése után új dalt és klipet jelentetett meg a Doggos zenekar. A pici szíved című szerzeményen kezdtek el dolgozni rögtön a legutóbbi kislemez elkészülte után. A dal jelentéséről eltérnek a vélemények zenekaron belül. A legegyszerűbb értelmezése az, hogy „szakítós dal”, de sokkal izgalmasabb aspektusa az, hogy mi történik két ember személyiségével és életútjával, miután hosszú együttlét után különválnak az útjaik.



Kövessétek a HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!

haillogok_1_2_1_4_1_8_2.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/05/28/hail_demo_26_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #26 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása