HAIL.DEMO #16 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2023.03.04. 19:00, trecorder

hail_14.jpgA HAIL minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassa a hazai független kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

rianas.jpgyibai: Rianás (EXILES, 2023)

Rianás (főnév): Tavak, folyók felszínén keletkezett jég felszakadását, törését kísérő hangjelenség. Rianás címmel jelenik meg yibai azaz Gerlei Dávid elsőéves elektronikus zenei médiaművészet szakos hallgató bemutatkozó kislemeze az EXILES kiadó gondozásában. „Az album a pillanatnyi felismerésből táplálkozik: nem kerülhetem el a rianást. Ami szilárd, mindig széthasad. Ami áramlatba olvad, az irányt keres, majd újra visszafagy.”


 


tild_rumi_promo_1.jpgTildæ: Rumi
(Asan, 2023)

Ez az EP három szám, alig nyolc perc; továbbra is azt a simogató, melankolikus-érzékeny-érzéki neosoult hozza, mint a bemutatkozás. A különbség az, hogy ezúttal magyar szövegeket hallunk, és ugyan a Zomblaze és Tildæ által együtt írt alapokban továbbra is ott van a hiphopos ritmika, a korábban is legtöbbször jelzésértékű elektronika most még inkább háttérbe szorult a hangszerek mögött.





doggos_1.jpgDoggos: Agymasszázs
(GrapefruitMoon Records, 2023)

Eseménydús időszakot tudhat maga mögött a DOGGOS. A banda sikeresen átvészelt egy tagcserét, zsebelt be egy Hangfoglaló induló előadói pályázatot és írta meg első magyar nyelvű anyagát, az Agymasszázs című EP-t. Az érzelmi hullámvasút, amit nevezzünk 2022-nek, rávezette őket, hogy a nagy általánosságok és a fikciók helyett sokkal személyesebb szövegek szülessenek. Hanzli Fanni énekes az alkotást egyfajta terápiás folyamatként jellemezte. Olyan témákat dolgoztak fel, mint az önelfogadás, a párkapcsolatok, a túlzott ingerkeresés vagy a bármilyen értelemben vett függőségek megélése.

A HAIL hírei röviden:

● Tavaly őszi workshopjaink videóanyaga már megtekinthető YouTube-csatornánkon, témáink voltak: előadói és kiadói menedzsment, online monetizáció és social media marketing. Nézzétek meg!


Kövessétek a HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!

haillogok_1_2_1_4_1_3.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/03/04/hail_demo_16_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #16 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása