HAIL.DEMO #12 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2022.09.30. 18:59, trecorder

hail12.jpg
A HAIL minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassa a hazai független kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

imitation_1.jpgImitation: Interpretations (The Remix Album)
(Mana Mana, 2022)

Megjelent az Imitation első remixalbuma. A tavalyi lemez, az Artificial By Nature legkedveltebb dalait olyan producerek és zenészek értelmezték újra, mint Doktorhokashi, Peter Galaksikov, a Sannan vagy Untitled99. A végeredmény egy izgalmasan eklektikus anyag a dark ambienttől a deephouse-ig terjedő íven.

 

a_cover_deakret_1500.jpgAurevoir.: Deák Rét
(GrapefruitMoon Records, 2022)

A nyolctagú ethno-beat kollektíva új albumának ideje volt már. A Deák Rét zenei rendezője Lee Olivér volt, munkájukat Scheer Viktor „Max” hangmérnök segítette, valamint a keverés és a mastering is az ő érdeme. A 11 dalos lemezen helyett kapott két feldolgozás is: a Tilos Csillagon, Pilinszky János versének megzenésítése és az Édes, mint a só (AWS). A fiúk és Siklósi Örs régi barátok voltak, fontosnak érezték, hogy megörökítsék a lemezen.

bube046_southernhemisphere2ep_a_mockup_1.jpgVarious Artists: Southern Hemisphere 2 EP
(Budabeats, 2022)

Az első rész koncepciója elég jól bevált, úgyhogy nem is változott: négy totál különböző, izgalmas, de könnyed, medencepartra vagy nyár(vég)i buliba való zeneszám került a lemezre a világ minden tájáról, bármiféle kötöttség nélkül. Újragombolt 84-es brazil boogie Emilio Santiago-tól, acidba mártott latin pszichedélia a Chillum Triótól, Karl Planck által DJ-kompatibilissé vágott egyiptomi diszkó és a végére egy kis kígyóbűvölés Bálint Boldizsár jóvoltából.

Bylant: Mood Expo
(EXILES, 2022)ez_300ppi_bylant_bandcamp-soundcloud_3000x3000.jpg

Egy kortárs zeneszerző ambient projektje Bylant álnév alatt. Atmoszférikus, páraként terülő hangulatok, melankolikus, mégis éteri hangzás.





nn_cover_16.jpgØLMØ: NLZ016
(NNULLZ, 2022)

ØLMØ a NNULLZ új művésze, aki nem prüttyögést csinál, hanem érdekes és a kiadó profiljába szépen illeszthető dolgokat kreál.





A HAIL hírei röviden:

  • Szeptember 10-én, az Independent Label Fair Budapesten találkozhattatok az őszi évad első szakmai programjával tőlünk.
  • Őszi workshopjaink szeptember 26-tól folytatódnak élőben a Szimplában hétfő esténként. Csekkoljátok a Facebook-oldalunkon az eseményeket!

 

Kövessétek a HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!
haillogok_1_2_1_5.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2022/09/30/hail_demo_12_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #12 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása