Ahol a trip-hop csak a kiindulási pont – Szerdán Public Memory és Kitty Florentine az A38-on!

2024.05.14. 07:59, FRecorder

public_kitty.jpg

Az A38 programjában – főleg az Orr Stúdió megnyitása óta – rendszeresen találni kisebb, de annál izgalmasabb előadókat is a közismert húzónevek mellett: ezen a héten például hipnotikus amerikai hibrid trip-hop és experimentális észt pop találkozik egymással a Hajó fedélzetén.

Az amerikai, pontosabban brooklyni Public Memory valójában Robert Toher szólóprojektje, aki poszt-punkosabb háttérből érkezett, de itt az elektronika felé fordult és az első, 2018-as albumától (Wuthering Drum) kezdve a klasszikus trip-hop hangzás korlátait feszegeti, hol egy kis pszichedeliával, hol némi dubbal, hol pedig már-már a pop határait súroló dallamokkal vegyítve az álomszerű, hipnotikusan lebegő hangzást. Az eddigi négy albumól a legutóbbi, a tavaly megjelent Elegiac Beat kalandozott talán legmesszebb az eredeti hangzástól, és tele van jófajta, néha már boom-bap felé hajló bólogatós darabokkal.

Az észt Kitty Florentine zenéjével a trip-hop a közös pont, de ez nála is csak kiindulópont, a végcél azonban egészen más: valami helyenként meglepően mainstream, máshol viszont egész szélsőségesen kísérleti popzene, olyan szélsőségekkel, hogy simán lehet, hogy míg valaki az egyik számra elégedetten csettint, addig a következőt utálni fogja. De a végén mégis összeáll egy egységes egésszé az énekesnő zenei utazása, amit pont ez a kiszámíthatatlanség tesz izgalmassá, ami a zenéhez abszolút passzoló, excentrikus előadómóddal párosul.

Public Memory (USA), Kitty Florentine (EE)
Helyszín: A38, Orr Stúdió
Időpont: 2024. május 15. (szerda) 19:00
Belépő: 4900 Ft (elővét), 5900 Ft (teljes ár)
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2024/05/14/ahol_a_trip-hop_csak_a_kiindulasi_pont_szerdan_public_memory_es_kitty_florentine_az_a38-on
Ahol a trip-hop csak a kiindulási pont – Szerdán Public Memory és Kitty Florentine az A38-on!
süti beállítások módosítása