Hex – Itt a Belau új dala a svájci R&B énekesnővel, Ay Winggel

2024.05.10. 07:53, srecorder

belau_x_ay_wing.jpg

Tovább bővül az Apriori univerzuma.

A downtempós tánczenét játszó Belau tavaly hozta ki harmadik lemezét, a jazzesebb, lo-fibb hangulatokkal kísérletező Apriorit. Ezt folytatja a Recorderen debütáló új számuk, a felhők felett lebegős, napfény felé fordulós Hex, amelyben a svájci alt-pop R&B énekesnő, Ay Wing hangja hallható.

„A FIZIKAI HELYETT A LELKI UTAZÁS KERÜLT ELŐTÉRBE” – BELAU-INTERJÚ

„A Hex zenei értelemben is az Apriori folytatása, amely része lesz az ősszel megjelenő deluxe verziónak. Ezen a lemezen ehhez az érához köthető saját dalok, remixek, illetve speciális újragondolások kapnak helyet, ezekből hónapról hónapra mutatunk egy-egy szemelvényt” – mesélte Kedves Péter és Buzás Krisztián electronica duója, akik legközelebb május 19-én játszanak Budapesten a Jazzy Fesztiválon, amit több fesztiválfellépés követ majd a nyáron. Facebook-esemény.

A 2016 óta aktív Belau az egyik legexportképesebb hazai zenekarrá nőtte ki magát az évek során, játszották már a Primaverán, az Electric Castle-ön, az Eurosonicon és az austini SXSW-n is, dalaikat pörgette a BBC Radio 1 és a KEXP is, elismerően írt róluk a Billboard és a Rolling Stone, eddigi kiadványaik több millió streamnél járnak. Lemezeiken a downtempós, triphopos, chillwave-es zenék ikonikus hangjai is énekelnek: az Apriorin például Sarah Jay Hawley, akit a Massive Attack sötét remekművéről (Mezzanine), és Beth Hirsch, akit az Air legendás Moon Safari lemezéről ismerhetünk.

Az Apriori kapcsán interjúztunk is velük (elolvasom), amiben elmesélték, miért ez lett az igazi Covid-lemezük, és milyen radikális változásokat tartogathat a Belau jövője az album után. Kedvenc 2023-as zenéiket itt írták össze nekünk, a 2022-eseket itt, a 2021-eseket pedig itt.

 

Belau a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/05/10/hex_itt_a_belau_uj_dala_a_svajci_r_b_enekesnovel_ay_winggel
Hex – Itt a Belau új dala a svájci R&B énekesnővel, Ay Winggel
süti beállítások módosítása