Pogány Induló, Ekhoe és Mehringer Marci is a WMMD-díj nyertesei között

2024.04.17. 17:17, srecorder

A WMMusicDistribution idén negyedszerre adja át digitális zenei díját. Az elismerést olyan zenészek kapják, akik objektív szempontok alapján kimagasló teljesítményt nyújtottak 2023-ban a különböző online felületeken.

A WMMD az egyik legismertebb magyar online zenei disztribútora, az előadók zenéit terjesztik digitálisan, de többféleképpen is támogatják a zenészeket. 2021-ben például megalapították a WMMD-díjat, amit négy kategóriában ítélnek oda olyan adatok alapján, mint a legtöbb stream, a legtöbb feliratkozó, a legnagyobb aktivitás, vagy a valós hallgatottsági adatok.

A WMMD-díj érdekessége, hogy a kategóriák évről évre változhatnak, hogy lépést tudjanak tartani a digitális zene legújabb trendjeivel. Az ötödik kategória mindig változatlan marad: az év partnerének jár, vagyis annak az előadónak vagy kiadónak, akivel a leghatékonyabban zajlik a munka a közös célok elérésének érdekében.

Ők pedig a 2024-es év díjazottjai:

A legnézettebb YouTube videó: Horváth Tamás x Kowalsky meg a Vega - Fehér Holló

Horváth Tomi és Kowáék közös klipje tavaly májusban landolt a videómegosztón, azóta már 10 milliós megtekintés felett jár, és 42 hete a rádiós slágerlistákon is tarol, jelenleg is a második.

YouTube breakout: Pogány Induló x Anubii$: Afro Beat

A tavalyi év legnagyobb hatású videója volt a YouTube-on a kommentek, mentések, like-ok és megosztások alapján. Anubii$-nak egyébként több kimagasló munkája droppolt 2023-ban, illetve Beton.Hofi 0 című legutóbbi lemezén is ő volt a vezető producer.

„EZ A FAJTA LÁNG ONE IN A MILLION” – ANUBII$ KEDVENC 2023-AS ZENÉI

Spotify breakout: Ekhoe

2023-ban az OTL kollektíva egyik legismertebb alakját követték be a legtöbben a Spotifyon, a legtöbb mentést és a legtöbb playlisthez adást is az ő trackjei produkálták.

TikTok best practice: Kovács Kristóf

A WMMD a TikTokra kifejezetten nagy hangsúlyt fektet, hiszen annak megfelelő használata elengedhetetlen a közönségépítéshez. 2023-ban Kovács Kristóf aktivitása és jelenléte volt a legmeggyőzőbb, Iskola című albumának megjelenését tökéletesen építette fel a TikTokon, ahonnan sikeresen vezette át a közönségét a streaming platformokra.

Az év partnere: Mehringer

Mehringer Marcinak és zenekarának nemcsak a színpadi, hanem az online jelenléte is példaértékű a WMMD indoklása szerint.

A WMMD idén egy komplex előadói-támogató programot is indított artist2watch néven, amelynek célja, hogy ígéretes, feltörekvő előadóknak nyújtson anyagi és szakmai segítséget. Azokat részesítik extra támogatásban, akik kiemelten teljesítenek és kihasználnak minden olyan eszközt, ami egy produkció építéséhez szükséges. Az első támogatottak a Recorderen is többször premierező Ben T Kadar és az idei Kikeltetőbe bekerült Wxlfless.

nyitókép: Kósa Zsolt

https://recorder.blog.hu/2024/04/17/pogany_indulo_ekhoe_es_mehringer_marci_is_a_wmmd-dij_nyertesei_kozott
Pogány Induló, Ekhoe és Mehringer Marci is a WMMD-díj nyertesei között
süti beállítások módosítása