Dalpremier! Ben T Kadar: When There’s Nobody Left

2022.07.07. 14:38, srecorder

bentkadar.jpg

A budapesti előadó-szinkronszínész, Kádár-Szabó Bence 2020 eleje óta hoz ki dalokat Ben T Kadar néven, korábban az ASAN Budapest kiadó alapítójával, Zomblaze-zel közös r&b-s együttműködése is a Recorderen debütált.

Bence 2020-ban debütált első albumával, de a fiatal énekes-dalszerző 2016 óta aktív az itthoni zenei életben mint a Seven Seconds In The Future improvizatív formáció egyik frontembere. Saját neve alatt kiadott alternatív pop/r&b-megjelenései mellett az elmúlt néhány évben több nemzetközi együttműködésnek is részese volt különféle elektronikus műfajokban. A legutóbbi nagyobb megjelenése a tavaly májusi Queen Size Bed kislemez volt, amin többek között az atlantai Colin Welch-csel közös daluk, a Cheat On You is helyet kapott. Bár az EP óta több, mint egy év telt el és Bennek több dala is megjelent, a két előadó nem szakította meg a kapcsolatot, és a készülő Ben T Kadar-anyagra ismét írtak közösen egy dalt When There’s Nobody Left címmel.

„Emlékszem, hogy hónapokon át beszéltük Colinnal, hogy bár egyikünk se nagyon ér rá, de le kéne ülni egy videóhívás erejéig, amit feldobhatnánk azzal, hogy dalt is írunk közben. Meséltem neki, hogy egy nyersebb hangvételű és hangzású, mégis érzelmes új anyagon dolgozom, és egyből be is dobta az ötletet, hogy mi lenne, ha írnánk egy dalt a lappangó mentális problémákról, mint szorongás, depresszió, ami sok önmagát kereső fiatal életében jelen van. Mindezt megspékeltük azzal, hogy a szöveget a problémát okozó „démon” szemszögéből írtuk. Így jött létre ez az ugrálós, vidám hangulatú, annál kevésbé vidám témájú dal” – mesélte Bence a dal születéséről, amelyhez egy kényszerzubbonyos videót is készítettek.

Ben T Kadart élőben legközelebb július 28-án láthatjátok a Művészetek Völgyén a Harcsa Veronika Udvarban, jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

Ben T Kadar a Facebookon.

fotó: Szabó Levente Levision

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/07/07/dalpremier_ben_t_kadar_when_there_s_nobody_left
Dalpremier! Ben T Kadar: When There’s Nobody Left
süti beállítások módosítása