A detroiti techno-ikon Jeff Mills és az Einstürzende Neubauten a negyedik Liszt Ünnep első fellépői között

2024.04.16. 13:52, srecorder

lu2024_1016_einsturzende_neubauten_c_thomas_rabsch.jpg

A detroiti dj Jeff Mills a dobzseni Tony Allennel alapított közös projektjével, az avantgárd/kísérleti rockzene legendás zenekara, az Einstürzende Neubauten pedig legfrissebb lemezével jön az október 9-én induló negyedik Liszt Ünnepre. A fesztivál első programjaira már kaphatóak a jegyek.

A detroiti techno-ikon Jeff Mills, az afrobeat egyik alapítója, a nigériai dobos Tony Allen és a veterán billentyűs, Jean-Phi Dary víziójából született a hármuk zenei világát ötvöző Tomorrow Comes The Harvest projekt és az azt kísérő album. A zenetörténelem egyik legjobb dobosaként emlegetett Allen 2020-ban bekövetkezett halála után Mills és Dary az indiai tabla virtuózával, Prabhu Edouarddal kiegészülve érkezik október 17-én a fesztiválra. Facebook-esemény.

Európai turnéjuk keretében és a napokban megjelent, Rampen: apm (alien pop music) c. albumuk dalaival jön október 16-án az Einstürzende Neubauten (nyitóképünkön), akik közel 10 éve, a 35 éves jubileum greatest hits turnéján játszottak utoljára az Akváriumban. Facebook-esemény. A fiatal olasz zongorista-zeneszerző, Francesco Tristano előszeretettel kísérletezik különböző stílusokkal, a jazz és az elektronika színeit keverő, hipnotikus és felszabadító előadásmódját a New York Times és a The Times is magasztalta, most pedig a magyar közönség is személyesen győződhet meg tehetségéről.

TECHNÓSÍTHATÓ-E A KOMOLYZENE? INTERJÚNK JEFF MILLSSZEL

Október 19-én harmadszorra tér vissza a Liszt Ünnep és az Akvárium közös könnyűzenei fesztiválja, az Isolation Budapest, ahol idén is a színtér legprogresszívabb előadói és formációi várják a nézőket, köztük a 2010-es évek egyik legfelkapottabb angol énekes-dalszerzője, a Szigetet is megjárt Jake Bugg, a brit hiphop egyik nagy felfedezettje, Lord Apex vagy épp a Gorillazzal is turnézó Deki Alem. De jön az afrobeat-úttörő Fela Kuti legfiatalabb fia, Seun Kuti, aki édesapja zenekarával, az Egypt 80-vel koncertezik, intim, zongorás koncertet ad a Clap Your Hands Say Yeah, az Iceage-frontember Elias B. Ronnenfelt pedig a sokoldalú portugál dobossal, Gabriel Ferrandinivel játszik.

Az Isolation lineupja ezzel még közel sem teljes, hamarosan új neveket jelent be a fesztivál. Addig is itt a Facebook-eseményük.

nyitókép: Thomas Rabsch

https://recorder.blog.hu/2024/04/16/a_detroiti_techno-ikon_jeff_mills_es_az_einsturzende_neubauten_a_negyedik_liszt_unnep_elso_fellepoi
A detroiti techno-ikon Jeff Mills és az Einstürzende Neubauten a negyedik Liszt Ünnep első fellépői között
süti beállítások módosítása