„Erre a dalra Iggy jött” – Itt az első szám az Amber Smith új lemezéről: What Do You Know About Love?

2024.04.11. 08:12, srecorder

amber_sminth_imi_szeria-17b.jpg

Április végén jön a hazai indie-színtér nagy veteránjának és egyik legjobbjának számító Amber Smith 9. lemeze, a Once Upon A Time, amiről már itt is az első szám, a beindulós-szerelmes What Do You Know About Love? – Iggy Pop virtuális segítségével.

2020-ban jött ki a megváltozott felállású – Faragó Tamás gitáros Londonba költözésével trióra fogyott – Amber Smith szimplán csak Record című nagylemeze, de annyira termékeny időszakát élte a zenekar, hogy másfél év múlva hozzácsaptak még egy vicces és kúl EP-t is (Superficial), és szinte rögtön elkezdték írni a következő albumot.

„Ez volt az első dal, amin elkezdtünk dolgozni az új lemezre. A hangulata miatt adta magát, hogy ez legyen az első, amivel kijövünk – energikus, beindulós szám” – meséli az Amber Smith vezetője, a dalszerző-gitáros-énekes Poniklo Imre.

 

„Amúgy mind ennél a dalnál, mind a legtöbb számnál a lemezen a koncepció a lehető legkevesebb akkord volt, ami így ezer év zenélés után sokkal nagyobb kihívás, mint hinné az ember. H, A, E dúr, ennyi. Nem olyan egyszerű! Énekileg pedig 90-es évek eleji Iggy Pop – néha, amikor elakadok énektémával, azon kísérletezem, „X vagy Y milyen énektémát írna erre a dalra?” Erre a dalra Iggy jött... az első demón direkt úgy is énekeltem poénból, de aztán persze a magam módján toltam fel.”

„Az album amúgy április 26-án jelenik meg, Once Upon A Time címmel, 11 dal lesz rajta, és nagyon szeretjük, szóval remélem, minél több helyre el tudjuk juttatni idén.”

Tavaly Poniklo másik zenekara, a gitárpopos Poster Boy is új lemezzel jelentkezett (Hooks), amit aztán egy jó kis Illés-feldolgozással is megfejeltek: a Ne gondold is a Recorderen debütált.

 

Amber Smith a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Wéber Mónika.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/04/11/erre_a_dalra_iggy_jott_itt_az_elso_szam_az_amber_smith_uj_lemezerol_what_do_you_know_about_love
„Erre a dalra Iggy jött” – Itt az első szám az Amber Smith új lemezéről: What Do You Know About Love?
süti beállítások módosítása