HAIL.DEMO #24 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2024.03.29. 14:50, trecorder

hail112_2.jpgA HAIL minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassa a hazai független kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

Boom'n'Bang: Eruption EP (Prepost Records, 2024)

Hock Ernő és Gyárfás Attila kísérleti duójának bemutatkozása bőgővel, basszusgitárral, guembrivel, ütőgardonnal, dobbal és elektronikával. Kalandozások a súlyos és konkrét beatek és elszállt absztrakciók közötti széles mezsgyén. Az első klip is nézhető már.

Dresch Quartet: Live in London (Morotva Records, 2024)

Az EFG London Jazz Fesztiválon lépett fel 2022-ben a Dresch Quartet. A koncert felvételéből nyolc kompozíció a – vinylen és digitálisan is elérhető – Live in London című albumon jelent meg.

New Fossils: II (Morotva Records, 2024)

„A második, egyszerűen csak II-re keresztelt lemez anyaga az elsővel közös sessionben lett felvéve még 2022-ben. Rengeteg szám került rögzítésre és úgy döntöttünk, hogy két részre osztjuk őket. Ezen a másodikon, azt hiszem, jobban kijön a jazzkonzis múltunk, de a post-productionnek a harmadik lemezünk felvétele után álltunk neki, ami egy sokkal eklektikusabb album lesz majd basszusgitárral meg izgi gitár- és szintihangszínekkel. Szóval ennek a hatása rendesen érződik ezen a dalon is, és jót tett neki, mert szerintem tudtunk egy modern élt adni ennek az anyagnak” – mondta Gyányi Marcell az első albumelőzetes szám megjelenésekor.

A HAIL hírei röviden:

Idén is megrendezésre kerül a független lemezkiadók vására, vagyis az Independent Label Fair, ami szeptember 21-én lesz a Magyar Zene Házában. Kiadók április 7-ig jelentkezhetnek: www.ilf.hu

Kövessétek a HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!

haillogok_1_2_1_4_1_8.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2024/03/29/hail_demo_24_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #24 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása