HAIL.DEMO #19 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2023.05.20. 12:20, trecorder

hail_19.jpg
A HAIL 
minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassa a hazai független kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

new_fossils_cover_1.jpgNew Fossils: New Fossils
(Morotva Records, 2023)

A New Fossils tagjai a folyamatos útkeresés és az ellentétekben rejlő feszültségek mellett tették le a voksukat. Zenéjüket átszövi az elvágyódás, miközben a végeredmény egyértelműen kapcsolódik a kortárs, urbánus jazz legutóbbi vonulatához. A dalközpontú szerzeményeket hol elektronikával, hol pedig improvizációval emelik magasabb szintre. Mindezt igazán könnyedén teszik, hiszen a Dresch Quartet vagy a Mörk tagjaiként meghatározó szereplői voltak a hazai jazz- és könnyűzenei életnek már a zenekar indulása előtt is. 


ebr_055_six_hu_so_easy.jpgSIX(Hu): So Easy
(Embliss Records, 2023)

SIX(hu) ismét megmutatja zenei tehetségét és a progresszív house hangzás iránti szeretetét a So Easy EP-n keresztül az Embliss Records gondozásában. Drekaan és East Cafe különleges, igazán dögös hangulatot és energiát adnak remixeiken keresztül. Tökéletes záró zene, főidős remixekkel.

 



artwork_swanasa.jpgswanasa: when you need to rest, let the sounds hold you
(EXILES, 2023)

Bánházi Alexandra Abigél, azaz swanasa debütáló EP-je when you need to rest, let the sounds hold you címmel jelent meg az Exiles kiadó gondozásában. Abigél négyszámos EP-je az önvizsgálat, a személyes fejlődés, a tudatalattiba való merülés témáiból táplálkozik és az egyén tökéletlenségeivel való szembenézést és azok integrálását kutatja. A kislemez üzenete a gyógyulás.



vig-2017-cover.jpgVíg Mihály: Koncert a Kislumenben 2017
(Prepost Records, 2023)

Víg Mihály első teljesen akusztikus szólókoncertje 2017. február 4-én volt a Lumenben, Budapesten. Ez még a régi, kis Lumen, a Mikszáth Kálmán téren. A felvétel néhol kissé aránytalan. A versek és dalszövegek előadása sokszor nem teljesen szöveghű. A háttérzajok – ajtócsapódás, pohárcsörömpölés, telefoncsörgés – néha teljesen ledominálják a zenét. Realista, sőt naturista felvétel.



Kövessétek a HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!

haillogok_1_2_1_4_1_5.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/05/20/hail_demo_19_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #19 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása