Ausztrál nu-progos kedvenceivel indul európai turnéra a Shell Beach

2024.03.25. 14:50, srecorder

shellbeach2.jpg

Május elején lesz magyar koncert is.

„Régi nagy kedvencünk az ausztrál Closure In Moscow, akik egy zseni lemezzel, a Soft Hell-lel tértek vissza kilenc év után. Nagyon nagy megtisztelés, hogy a világkörüli albumbemutató turnéjuk európai és angliai részén nekik nyithatunk, a szintén ausztrál Toehiderrel közösen” – mondta Somló Pál, a Shell Beach gitárosa a Recordernek.

KIÜVÖLT, ODACSAP, RÁZZA – ILYEN VOLT EGY SHELL BEACH-BULI 2016-BAN

A Shell Beach hosszú idő után tavaly hozta ki remek, progosabb, poszthardcore-os harmadik lemezét, és már akkor látszott, hoy a Solar Flare-rel egy magasabb szintre léptek. Az ausztrál kiadónál (Wild Thing) megjelent albumot kelet-, közép- és nyugat-európai koncertek, majd nagyobb angliai fesztiválfellépések követték (az extrém/tech/prog metálos Tech Festen, illetve a 8 év után visszatérő, portsmouthi Takedown Festivalon, ahol a Sleep Token előtt játszhattak), de megfordultak rangos európai showcase-eken is (a hamburgi Reeperbahnon, januárban pedig a holland Eurosonicon). Ezek után logikus lépcsőfok a közös európai turné a stílusban is jól passzoló, kultikus ausztrál nu-progos Closure In Moscow-val, amire a szintén progrockos Toehider is elkíséri őket.

shellbeach.jpgSomló Pál és Undos a Shell Beach februári, A38-as koncertjén. Fotó: Frank Olivér.

„Úgy gondolom, hogy ez a turné most egy tökéletes lépés nekünk a Shell Beach életében. Az elmúlt egy-másfél évünk az új lemezünk, a Solar Flare szárnyra bocsátásáról, promózásáról szólt, rengeteget utaztunk és több nemzetközi showcase-en is felléptünk. Nagyon régóta, és nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy végre egy ilyen kaliberű turné összejöjjön. Például rögtön a legelső állomás Londonban, a legendás Underworld klubban lesz, 14 éves korom óta nagy álmom ott fellépni, számtalan kedvenc zenekaromat láttam már ott élőben.

Ami vicces momentum lesz, amikor majd itthon Budapesten játszunk a Dürer Kertben, mivel az a buli a turné közepe-vége felé lesz, de csak átutazóban leszünk, úgyhogy jó érzés lesz az itthoni közönségünkkel, a barátainkkal is ezt megosztani. Mindenkit szeretetettel várunk majd.”

shellbeach-closure-toehider.jpg

„MINDEN DAL EGY KOMPROMISSZUMMENTES GIGASLÁGER” – SOMLÓ PÁL KEDVENC 2023-AS ZENÉI

Closure In Moscow, Shell Beach, Toehider
Helyszín: Dürer Kert
Időpont: 2024. május 7. (kedd) 19.00
Belépő: 4900 Ft (elővételben), 5900 Ft (helyszínen)
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

fotók: Frank Olivér

https://recorder.blog.hu/2024/03/25/ausztral_nu-progos_kedvenceivel_indul_europai_turnera_a_shell_beach
Ausztrál nu-progos kedvenceivel indul európai turnéra a Shell Beach
süti beállítások módosítása