Horrorpárizsival megkent, csodás agymenés lett a Hocuspony új klipje – Itt a sajtlyukú Sághegyi Rém!

2024.03.15. 09:36, soostamas

hocuspony-saghegyi-rem.jpg

Ha esett már le felvágott a szendódról, könnyen átérzed majd a Sághegyi Rém borzalmait.

Leírtuk már párszor, hogy a Hocuspony a magyar underground legígéretesebb gitárzenekara most, de ezt nem csak mi gondoljuk így, az év végi zenészlistáinkon is feltűnően sokszor szerepeltek első EP-jükkel (pl. itt meg itt meg itt, és itt meg itt meg itt). Mocskos gyors, mocskos-fuzzos garázsrockot játszanak, elszállt magyar szövegekkel és tökös, többszólamú vokálokkal, nagyjából a King Gizzard és Ty Segall nyomában, de saját hangütéssel. Ez már alapból hiánypótló itthon, de az egész produkció nagyon egyben van, a klipjeikben pedig lassan, de biztosan építik a Hocuspony-univerzumot.

DRAGON BALL ÉS FUZZ PEDÁL – ÍGY MUTATKOZOTT BE A HOCUSPONY A RECORDEREN

És nem csak azért, mert ha a Hármaskáé volt 2023 egyik legkreatívabb klipje (erről a Klipszemle is megemlékezett), akkor 2024-é pedig a Sághegyi Rém lesz, ráadásul mindegyikben kulcsszerepet játszik – és itt már lézert is lő szemeivel – a zenekar csivavája. Őzi. Hanem azért is, mert a szűkre húzott költségvetés ellenére is pofátlanul kreatívak, süt belőlük a csináld-magad bája és lelkesedése, van humoruk és a horrort is imádják szerencsére. A Sághegyi Rémben például van egy kis giallo- és egy kis Office-paródia, Monty Python-os gyorsgyaloglás és olyan rémvicces táncpárbaj, ami A galaxis őrzői csattanóját is lepipálja.

3_5.jpg

„A gyorsgyaloglós téma már néhány éve a fejemben volt, aztán amikor elkezdtünk Niccolóval brainstormolni a klipről, egyik este azt álmodtam, hogy a szendómról folyton leesik a felvágott. Ami amúgy néha a valóságban is megesik, elég rossz élmény, valljuk be. Szóval másnap szerencsére még emlékeztem az álomra, így született meg eme csodás alapkoncepció. A forgatás maga 3 napig zajlott egy nanostábbal, én scoutoltam, storyboardoltam, rendeztem, operatőrködtem, vágtam, fényeltem, Varga Dani kollégám világosított, vezetett, Wolf Réka a csodálatos sajtlyukakat készítette Tas (A Rém) arcára, Nagy Ingrid pedig a produkció sztárjáról, Őziről gondoskodott, hogy mindig tökéletes formában legyen. Ezúton is köszi nekik a kitartó munkát, a Rotera Filmnek pedig az eszközöket”  – mondta a klipről a rendező Korb Géza, a Rock Band For Old Men mindenese, aki Cina Niccolóval (ő meg a Hocuspony hosszú hajú gitáros-énekese) együtt is játszott anno a Puma Dangerben.

Niccoló pedig ezt mesélte a dal eredetéről: „A Sághegyi Rém születése visszavezethető egészen a Sághegyre, ahova Kovács Máté hívott meg minket, az akkori basszusgitárosunk. Rituális szertartás keretein belül élesztettük fel a rémet nagyjából hajnali egy környékén. Befogtam az A hangközt, Böri ujjai elkezdtek rángatózni, hirtelen megtelt a tér valami fura energiával. A kráter mélyéről kiáltásokat hallottunk, a rém jelezte eljöttét. Máté arca teljesen lefagyott, azt vettem észre, hogy Nyőgit figyeli, akinek füstölt a pólója. Az égésből egy felirat rajzolódott ki: 3 év múlva eljövök értetek.”

A Sághegyi Rém volt az első single a Hocuspony első nagylemezéről, az egy hét múlva megjelenő Abrakadáról, amiről azóta a, hát, sabbathos Sabbath Péntek követett (sőt, csendben egy koncertfelvételekből összevágott, pofás klipet is kapott). A Hocuspony március 28-án, pénteken, az Akvárium kistermében, a szintén új lemezre készülő Giliszta társaságában mutatja be a nagylemezét, ami szintén itt, a Recorderen fog debütálni. A jegyekre csapjatok le gyorsan. Facebook-eventért meg katt ide.

EZEK MEG A HOCUSPONY TAGJAINAK KEDVENC ZENÉI 2023-BÓL

 

Hocuspony a Facebookon. Instagramon. TikTokon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti KulturálisÚj Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/03/15/horrorparizsival_megkent_csodas_agymenes_lett_a_hocuspony_uj_klipje_itt_a_sajtlyuku_saghegyi_rem
Horrorpárizsival megkent, csodás agymenés lett a Hocuspony új klipje – Itt a sajtlyukú Sághegyi Rém!
süti beállítások módosítása