Egy párkapcsolat végén – Premier! Szerémi Rebeka feat. Szarka Anita: In that old house

2024.01.26. 11:55, srecorder

szeremi-rebeka-szarka-anita.jpg

Egy párkapcsolat végéről és annak feldolgozásáról szól Szerémi Rebeka új dala a Napfonat énekesnőjével, Szarka Anitával. Még idén jön az énekes-dalszerző első nagylemeze, aminek az In that old house az első előfutára. Premier

Szerémi Rebeka 2022 óta publikálja indie-pop dalait; új száma, az In that old house egy véletlen találkozás eredménye egy másik énekes-dalszerzővel, Szarka Anitával, akit szólóelőadóként és az a capella folkzenekar, a Napfonat egyik énekesnőjeként is ismerhetünk. A lányok az ImPro School Budapest Dalszerző képzésén kerültek párba, ahol az volt a feladat, hogy írjanak közösen egy dalt, ez pedig olyan jól sikerült, hogy végül úgy döntöttek, ki is adják.

„Hatalmas véletlen és szerencse is volt egyben, hogy Anitát kaptam párként a suliban. Bár mindkettőnknek van egy kifejlett stílusa és előadói elképzelése, ennek ellenére úgy éreztem, hogy végig megvolt az összhang és tudtunk kapcsolódni a dalban” – mondta Rebeka a dalról. A szám központi motívuma egy régi ház, ami a kapcsolatot szimbolizálja: itt gyűlik, majd lakik a sok közös élmény, az együtt megélt pillanatok, melyek hozzátesznek a jelenünkhöz is, akkor is, amikor már továbbléptünk. Két nézőpont jelenik meg a szövegben, az egyik a kapcsolaton belüli útkeresésről, illetve a kapcsolatért való harcolásról, annak a megéléséről szól, a másik pedig egy lezárult kapcsolat feldolgozásáról és a tanulságok levonásáról.

„A dal kezdeti magját, az akkordmenetet és a szövegalapot Rebi hozta, majd sokat beszélgettünk a témáról, és rájöttünk, hogy egy párkapcsolat végén megélt érzésekhez mindketten kapcsolódtunk épp, annak különböző állomásait tapasztaltuk a dal születésekor. Ezt a két nézőpontot gyúrtuk össze az In that old house-ban” – mesélte Szarka Anita. Érdekesség, hogy a dal producerét, a Münchenben dolgozó Bakucz Marcit is ugyanarról a képzésről kérték fel a lányok, de a szám felvételét Budapesten készítették el egy házi stúdióban 2023 tavaszán.

„Úgy érzem, hogy Marci csatlakozásával lett kerek a dal. Tavaly felhívtam Anitát és Marcit is, hogy albumot készítek, és hogy lenne-e kedvük az In that old house-szal csatlakozni az albumhoz zárószámként. Szerencsére rögtön igent mondtak, és minden meglepően könnyen ment” – mesélte Rebeka.

Szerémi Rebeka 2024 tavaszán jelenteti meg az első nagylemezét Insomnia címen.

 

Szerémi Rebeka a Facebookon. Instagramon.

Szarka Anita a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Kravcsenko Evelina.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/01/26/premier_szeremi_rebeka_es_szarka_anita_in_that_old_house
Egy párkapcsolat végén – Premier! Szerémi Rebeka feat. Szarka Anita: In that old house
süti beállítások módosítása