Szexi klubozás és délutánig tartó afterek – Itt az Amoeba új bulianimációja!

2024.01.16. 11:53, srecorder

amoeba2024.jpg

Nagyot bulizó pálcikaemberekkel készült elemelt, rendhagyó animáció az Amoeba és tzapa EP-jének húzószámához. A Still Clubbin’ klipjét itt, a Recorderen nézhetitek meg először.

Tavaly év elején, a Blunt Shelternél jött ki az Amoeba és tzapa közös EP-je, aminek a Still Clubbin’ lett a közönségkedvenc dala. Ehhez készített most animációt a Wavy vizuálmestere. „A klipet egy bulis este inspirálta, ahol Toldiból Turbiba, Turbiból Picibe, onnan Központba mentünk, majd ezek után nyomtunk egy délután kettőig tartó aftert” – meséli a rendező Quan.

„Vizuálisan szerettem volna minél absztraháltabban retrofuturista látványvilággal visszaadni az este folyamán végigpörgő érzeteket, a beszívás miatti paranoiát, azt, hogy menni, mint egy ló egész este, követni valakit, mint egy kutya, begombázva végigtripelni a városi neonokat, egyedül sétálni haza a madárcsicsergésben, lejövőn. Egy egész este indulástól zárásig. Nem akarom ezeket piedesztálra emelni, inkább a dal hangulata meg a címe egy ilyen estét juttatott eszembe.”

Az Amoeba az élőhangszeres funk-jazz-soul-hiphop mestere, tzapa pedig hiphop-producerként ismert jobb underground körökben. Közös munkájuk mindenkinek újdonságot jelentett: Sabák Péterék még nem dolgoztak külsős producerrel, de nem akartak annyit pepecselni, mint az első két lemezükkel, így került be tzapa a képbe.

„Alapvetően az egész EP úgy született, hogy a srácok tartottak egy jam sessiont, amely során rögzítettek jó tízórányi anyagot. Ez alatt szabad muzsikálást, dalkezdeményeket, ötleteket kell érteni. Majd később ezeket a sávokat megkaptam és szabad kezet kaptam azt illetően, hogy mit kezdek velük. A Still Clubbin’ is egy félperces kis téma volt, erre kezdtem el építkezni, majd amikor már megvolt az irány, rávettünk szintiket, basszusgitárt és perkát” – mondta tzapa, akinek egyszerű, de annál hatásosabb receptje volt a dalhoz: szexi akkordok, szexi bassline és west coast hiphop-dobok.

„Egyértelműen a nyolcvanas évek r&b/funk hangzásvilága inspirálta a dalt. Nagyon szeretem ezt a korszakot és mostanában nagy reneszánsza van, aminek nagyon örülök. Inspirációként bármit említhetnék, ami ebben az időszakban jelent meg a Solar vagy az Arista gondozásában.”

img_20221005_001638.jpgSabák, tzapa és Vanis munka közben.

Az Amoebát legközelebb március 23-án lehet megnézni az Akváriumban a beskatulyázhatatlan kollektíva, a hari_drama társaságában. Facebook-esemény itt. A Wavy pedig január 20-án, azaz most szombaton tartja második születésnapját a Nyolcésfélben, ahol Blunt Shelter- és Wavy dj-szettek váltják egymást, plusz fotókiállítás, filmvetítés és open mic session is lesz. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

„SZERENCSÉRE VAGY SEM, SOSEM VOLTAM ELISMERVE SEMMILYEN SZINTEN” – SABÁK PÉTER-INTERJÚNK

 

Amoeba a Facebookon. Instagramon.

tzapa a Facebookon. Instagramon.

nyitókép: Kersner Máté (Yungmatka / Wavy)

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/01/16/szexi_klubozas_es_delutanig_tarto_afterek_itt_az_amoeba_uj_bulianimacioja_klippremier
Szexi klubozás és délutánig tartó afterek – Itt az Amoeba új bulianimációja!
süti beállítások módosítása