Sirályszex? Inkább csak az értelmetlen munka – Itt a Belső Parancs új dala, jövőre meg az új lemez

2023.11.30. 15:11, srecorder

belso-parancs-munka.jpg

Az értelmetlen munkáról szól és Esterházy Pétertől is idéz a Belső Parancs, azaz Toroczkay András költő-író lo-fi rockos, fotel-grunge-os zenekarának új száma, ami sirályszexes klip helyett végül egy dalpremiert kapott.

Tavaly mi mutattuk be a Belső Parancs második lemezét (Múljon másnak a nyár); májusban kijött az elveszett/félkész felvételeket tartalmazó Ködképek, kedély, láthatár, és javában készül a harmadik album is (munkacím: Sosztakovics toxikus kapcsolatai) – ennek az előszele/-dala most a Munka. „A dalt jó pár éve ukulelén komponáltam, majd egy telefonnal került rögzítésre, aztán ez a telefon elromlott, a hangfelvétel pedig letörlődött. Szomorú lettem ettől, de megpróbáltam újraírni. Mindezt abban a hitben, hogy kidobtam azt a papírt, amire felfirkáltam, aztán kiderült, hogy mégsem dobtam ki, és ráadásul legnagyobb örömömre és csodálkozásomra, mikor a rengeteg lap között megtaláltam azt, amelyen az eredeti dalszöveg is szerepelt, az újraírt verzió kb. ugyanaz volt! Igazi karácsonyi csoda volt!” – mesélte a dalról Toroczkay, akinek egyszemélyes zenekara időközben négyfősre bővült.

„Az elmúlt 7-8 hónapban próbáltunk rá klipet forgatni, de a koncepcióban sem tudtunk megegyezni. A kísérő film koncepciójának kiindulópontja egy sirályszex lett volna. De ezt többek (igazából majdnem mindenki) heves tiltakozása következtében elvetettük. Még nem adtuk fel. Mármint csak azt nem adtuk fel, hogy valamilyen klip készül a dalhoz, a sirályos témát tényleg elengedtük. Az is lehet, hogy annyi lesz, hogy zenélünk a próbatermünkben.”

„Fontosnak érezzük, hogy mi mindannyian nagyon szeretjük a munkánkat, és azt, hogy pénzt kapunk érte. Ez a dal nem a munkáról, hanem az értelmetlen munkáról szól. Az egyik sora pedig Esterházy Péter csodálatos Hasnyálmirigynaplójából van, mellesleg.”

December 2-án az Aurórában meg is hallgathatja bárki élőben is a dalt, ahol szokás szerint az űrbe lőtt thrash metalt játszó Borggal lépnek fel. Facebook-esemény. A Belső Parancs új lemeze az új év első hetében várható. A Munka borítóját a mesterséges intelligencia segítségével a basszusgitáros, Studt Bálint készítette.

 

Belső Parancs a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/11/30/siralyszex_inkabb_csak_az_ertelmetlen_munka_itt_a_belso_parancs_uj_dala_jovore_meg_az_uj_lemez
Sirályszex? Inkább csak az értelmetlen munka – Itt a Belső Parancs új dala, jövőre meg az új lemez
süti beállítások módosítása