„Amikor a grunge-ot még vérre játszották” – Kabala Baby-koncert és dalpremier

2022.12.27. 15:23, srecorder

kabala-baby.jpg

Egy koncertre újra összeáll a Tej, az Isten Háta Mögött, a Schizoid Cats és a Belső Parancs tagjait soraiban tudó, a grunge hőskorát megidéző Kabala Baby, sőt: a december 29-ei Aurórás bulira egy régi, kiadatlan dalukat is leporolták. Premier!

A Fejős Ádám (Tej, Schizoid Cats, Belső Parancs) – dobok, Studt Bálint (Isten Háta Mögött, Jaywalker, Longbow, Belső Parancs) – szólógitár, vokál, Ripszám Mátyás (Schizoid Cats, Crap Ymotana) – basszusgitár, ének, és Toroczkay András (Belső Parancs) – gitár, ének felállású Kabala Baby 2009 és 2014 között volt igazán aktív, és egy nagylemezt csináltak (az R33-ban). Alice In Chains-rajongásukat le se tagadhatnák, de nem is akarják, annak idején játszottak az Isten Háta Mögött előtt, az Ozone Mamával, valamint Alice In Chains és Stone Temple Pilots-tribute-okon számos nagysikerű Kockásing Revival party-n, most pedig december 29-én, az Auróra külföldre költöző művészeket hazaváró buliján lépnek fel. Az inaktivitás fő oka ugyanis az volt, hogy az egyik tag Svédországba költözött, és ott is maradt.

„A Nem akarod tudni tulajdonképpen egy meglehetősen pozitív üzenetű, nem a manapság divatos ún. vállalati grunge, hanem az igazi grunge, amikor-a-grunge-ot-még-vérre-játszották grunge dal. Szövegét tekintve az oktalan félelemről (és mint tudjuk: minden félelem voltaképp halálfélelem), kishitűségről, a tehetetlenségérzésről szól. Persze, nem azért oktalan a halálfélelem, mert nem fogunk meghalni, ezt legkésőbb mostanra mindenkinek tudnia kell, hanem mert mindenképpen meghalunk. Ebből minimum annyi következik, hogy ne féljünk tőle. Elég egyszerű, a zene is elég egyszerű, nyilván a Nirvana Dirt című lemezének hatását érezni rajta, ezt szégyentelenül vállaljuk” – meséli Toroczkay András az eddig kiadatlan dalról.

„Még az első nagylemez idején készült, aztán valamiért elfelejtettük játszani, talán mert a pozitív-biztató üzenetét nem tartottuk elég őszintének, már úgymondjuk, hogy mi sem állt távolabb tőlünk, mint az önfeledt szárnyalás, nem vettük komolyan a saját jótanácsunkat, pedig mennyivel jobban tettük volna, ha komolyan vesszük. Végül el is felejtettük. De – váratlan fordulat! – pár hónapja felbukkant megint, és úgy hallgattuk végig, mintha nem is mi írtuk volna tíz éve. Szinte megvadult tinikként pogóztunk a Villányi úton. Ami annyit jelent, hogy sörrel a kezünkben bólogattunk. De végül is elhittük az akkori önmagunknak, hogy lehetne ez másként is. Nem sokkal később felmerült, hogy akár adhatnánk egy koncertet is. Amit december 29-én, az Aurórában meg is teszünk, ahol elmondhatjátok nekünk, hogy a Dirt melyik zenekar lemeze (ha nem a Nirvanáé).”

Itt pedig a teljes lemez.

És ami jó hír még a Kabala Baby-t kedvelőknek: a zenekar dolgozik legalább egy új dalon. A címe: Állj félre a kocsival. Koncert Facebook-esemény és részletes program ITT.

 

Kabala Baby a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/12/27/_amikor_a_grunge-ot_meg_verre_jatszottak_kabala_baby-koncert_es_dalpremier
„Amikor a grunge-ot még vérre játszották” – Kabala Baby-koncert és dalpremier
süti beállítások módosítása