Pénteken Dalinda és a magyar népdaléneklés optimista jövője a MáraiKultban!

2023.11.07. 16:24, srecorder

dalinda-marai-kor.jpg

Három varázslatos énekesnő, szellemes népdalok és exkluzív premierek: a Dalinda énektrió először mutat be új szerzeményeket készülő harmadik lemezéről a MáraiKult különleges koncertsorozatán, a Márai Körben.

„A Dalinda trió különleges színfolt a hazai színtéren: magyar népdalokból indulnak ki, de a capella feldolgozásaik vannak olyan sodróak és sokszínűek, hogy azokat is megfogják, akik egyébként nem népzenével kelnek és fekszenek – ezért is szerepelt 2018-as debütáló lemezük a Recorder év végi listáján” – írtuk Nádasdy Fanni, Paár Julcsi és Tímár Sára folktriójáról, amely többszólamú, friss, izgalmas hangzásvilágú zenévé alakítja a régi magyar népdalokat.

A Dalinda „a magyar népdaléneklés optimista jövője. Biztos alapokon, mértékkel kísérleteznek. Nemcsak a karzatnak szólnak, és nemcsak birtokolni akarják a folklóranyagot, hanem gondolnak is róla valamit, és képesek lehetnek tágabb körrel is megszerettetni a népdalokat” – ezt pedig már a 2018-as albumukról mondtuk, amit 2020-ban a női sors fordulói helyett már általánosabb emberi témákat feszegető Átjárók követett.

„MEGTAPASZTALJUK, MILYEN VISSZALÉPNI, ALÁRENDELŐDNI, A MÁSIKAT SEGÍTENI” – DALINDA-INTERJÚNK

Ebben az évben Indiába és a WOMEX-re is eljutottak, mostanra pedig a harmadik lemezük anyaga is összeállt. „Régen adtunk már Budapesten koncertet, a mostani ráadásul egy két félidős keretben zajlik majd, így igazán mély merítést tudunk nyújtani a repertoárunkból. Egy intimebb hangulatban mi magunk is könnyebben és közvetlenebb, kötetlenebb módon tudunk kapcsolódni a közönséggel, ami szintén fontos számunkra. Nem titok az sem, hogy egy ideje már dolgozunk a Dalinda új nagylemezének anyagán, amelyből már fogunk némi ízelítőt mutatni a koncerten” – árulta el a zenekar a Recordernek, akik pénteken, a MáraiKult – Márai Sándor Művelődési Ház Dísztermében játszanak, ahol körbeülhetjük a zenészeket, így valóban a szokásosnál is intimebb hangulatban élvezhetjük a Dalinda magával ragadó, sokszínű népdalfeldolgozásait.

Márai KÖR Akusztik – Dalinda
Helyszín: Márai Sándor Művelődési Ház (Budapest, 1013, Krisztina tér 1.)
Időpont: 2023. november 10. 19.00
Belépő: 2500 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/11/07/penteken_dalinda_es_a_magyar_nepdalenekles_optimista_jovoje_a_maraikultban
Pénteken Dalinda és a magyar népdaléneklés optimista jövője a MáraiKultban!
süti beállítások módosítása