Erotika, kis sötétséggel fűszerezve. Tinashe: BB/ANG3L (lemezkritika)

2023.11.01. 11:18, RRRecorder

tinashe2.jpg

Tinashe az R&B egyik legizgalmasabb énekesnője, de az igazi nagy sztárság elkerülte őt. Már harmadik lemezét jelenteti meg nagykiadós támogatás nélkül. Ez a kritika először a Recorder magazin 108. számában jelent meg.

Tinashe az R&B erotikusabb fajtáját legjobb számaiban kis sötétséggel fűszerezi, ami már a major kiadós korszakában is elég jó kritikákat hozott neki, de az igazi nagy sztárság elkerülte őt. Ez már a harmadik albuma, mióta szakított az RCA kiadóval, és ez az izgalmas elegy most is megvan, a zenében pedig több új irányt is kipróbál.

Sokszor szinte ambientbe hajlanak az elmosódó szintik, többször garage-es ritmusok is megjelennek. Több számnak Machinedrum a producere, feltűnik Nosaj Thing, mi több, társproducerként Vladislav Delay (!) is. A nem forradalmi, de azért izgalmas és hangulatos alapokat Tinashe rendes, szexi és/vagy érzelmes dalokká tudja emelni.

A hétszámos minialbumon nincs melléfogás, ugyanakkor igazán kiemelkedő szám is csak egy van. A Talk To Me Nice nyúlós, néha besötétedő szintije és kissé ideges tört kopogásai fölött Tinashe az R&B sokféle énekstílusát bemutatja a légiestől a túlfűtöttön át a trapes flow-ig, de ezeket képes egyetlen, meggyőző ívbe rendezni. 

tinashe-_bb_ang3l.jpegElőadó: Tinashe

Cím: BB/ANG3L

Kiadó: Tinashe Music / Nice Life

Megjelenés: 2023. szeptember 8.

Műfaj: R&B

Kulcsdal: Talk To Me Nice

 

 

7,5/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2023/11/01/tinashe_bb_ang3l_lemezkritika
Erotika, kis sötétséggel fűszerezve. Tinashe: BB/ANG3L (lemezkritika)
süti beállítások módosítása