Enyedi Ildikóval folytatódik Kiss Llászlóék különleges klubsorozata a Mixátban

2023.10.03. 14:42, srecorder

380368331_788579303269394_8212621153408660695_n.jpg

Volt már itt vendég Röhrig Géza és Pintér Béla, és Bereményi Géza is. Október 5-én, azaz most csütörtökön az egyedi hangú filmrendezővel, Enyedi Ildikóval beszélget Kiss Llászló, az Európa Kiadó és az URH alapító-basszusgitárosa. Utána koncert – mindez a Kálvin térhez közeli Mixát Stage-en.

Év elején Röhrig Gézával indult, majd Másik Jánossal és Bereményi Gézával folytatódott a Vagy Sehol klubsorozat, amiről a Recorderen is részletesen beszámoltunk. „Azt szeretnénk, ha úgy alakulna, hogy ez valóban egy klub legyen, ahol nem csak zene, irodalom, színház és film van jelen, hanem mint egy igazi klubban, ha lemegyünk, biztosak lehetünk abban, hogy barátokkal fogunk találkozni. Közösséget szeretnénk teremteni, már csak azért is, mert nekem személy szerint is nagyon hiányzik az a fajta szcéna, amit fiatalkoromban például az FMK jelentett” – mondta akkor Kiss Llaci a klub születéséről, ahol azóta megfordult Pintér Béla, Víg Mihály, Jeles András, és legutóbb Kemény István is.

„HOL VAGY OTTHON? MINDENHOL, ITT IS, OTT IS?” – KISS LLÁSZLÓÉK LEMEZÉRŐL

Az őszi szezon második vendége Enyedi Ildikó, az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről, az HBO-n futó, szuper Terápia, vagy a Gijs Naber és Léa Seydoux főszereplésével készült A feleségem története rendezője lesz, aki jelenleg épp az új filmjét készíti elő. A Csendes barát főszereplője egy fa, amit Dél-Amerikából Európába hurcolnak át, és a rendező elmondása szerint arról szól, hogyan változott a viszonyunk az elmúlt száz évben a természethez. A film német-francia-magyar koprodukcióban készül, és ebben is szerepel egy világhírű színész, a Hong Kong-i mester, Wong Kar-wai egyik nagy kedvence, Tony Leung is, akit olyan filmekben láthattunk, mint a Szerelemre hangolva, A hős, A nagymester, vagy a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című Marvel-mozi.

ffll6.jpgKiss Llászló. Fotó: Dér András.

Bár a Csendes barát már régi filmterve Enyedinek, amin a Testről és lélekről előtt is dolgozott, ez lesz az egyik első alkalom, ahol részletesen mesél róla élőben. A rendezőt ráadásul nemcsak az új filmjéről, hanem a magyar film helyzetéről is kérdezi Kiss Llászló, aki maga is dolgozott – 3D animátorként – a (nemzetközi) filmiparban. A beszélgetésben szó lesz a rendszeren kívüli, független alkotás lehetőségeiről, például a fiatal tehetségek első filmjét támogató, az elmúlt időszakban botrányba fulladt Inkubátor Programról is, amiről Enyedi a napokban erős véleményt fogalmazott meg.

Utána a Kiss Llászló+4 zenekar lép színpadra, akik elővesznek híres vagy épp kevésbé ismert Európa Kiadó-számokat a ’80-es évekből, és a tavalyi, Vagy Sehol című albumukról is játszanak, de a nyáron született új dalokra is számíthatunk.

Vagy Sehol Klub
Enyedi Ildikó, Kiss Llászló és a Kiss+4 zenekar estje

Helyszín: Mixát Stage (1088, Krúdy u. 7.)
Időpont: 2023. október 5. 20.00
Belépő: 4000 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

 

„TITKOS KAPUKAT NYITNAK MEG A NÉZŐBEN” – ENYEDI ILDIKÓ A BETÉTDALBAN

 

A The Drunk című új dal a Vagy Sehol tavaszi évadából:

a Kiss+4 zenekar koncertfilmje a Harmadik Hely tetőteraszán:

Az Elmentek a fiúk c. Európa Kiadó-szám Pintér Béla énekével:

Pintér Béla és Kiss Llászló áprilisi beszélgetés a Mixát Stage-en:

https://recorder.blog.hu/2023/10/03/enyedi_ildikoval_folytatodik_kiss_llaszloek_kulonleges_klubsorozata_a_mixatban
Enyedi Ildikóval folytatódik Kiss Llászlóék különleges klubsorozata a Mixátban
süti beállítások módosítása