Meditáció a szülővé válásról – Premier! Gryllus Ábris: Nucleus of the Decay

2023.10.02. 10:48, srecorder

gryllus-abris-nucleus-of-the-decay.jpg

Gryllus Ábris sokoldalú művész, mi is több projektjéről írtunk már a Recorderen. Új lemezén sorsfordító életeseményekről meditál, szerepel rajta a saját hangját izgalmasan manipuláló Thea Soti, a maszterért pedig egy igazi technolegenda felelt. Premier!

Gryllus Ábris zeneszerző-vizuális médiaművész munkáit az elmúlt tíz évben számos előadásban, fesztiválon, performanszban, formációban követhettük nyomon. A Farbwechselnél a zeneszerzői módszerét megújító, a pillanatnyiság varázsát kereső lemezeket adott ki (Post_, a naplószerű, terapeutikus A.D.), a Farkas Miklóssal közös ipari techno duóját, a briliáns hangdizájnnal megfejelt FOR.-t lemezen és élőben is szerettük, legutóbb pedig a Somló Dáviddal készített, szabadtéri installációként született zenéjéről írtunk, ami a pandémia egymásnak ellentmondani látszó jellegzetességeit, a gyászt és a monotonitást tudta úgy megragadni, mint kevesen.

Új kislemeze is erősen személyes ihletésű anyag: a Nucleus of the Decay kétszámos meditáció sorsfordító életeseményekről, szülővé válásról, transzgenerációs örökítésről, állandótlanságról és elmúlásról, az életnek nevezett köztes átmenetről, mindez egy 180 grammos fehér lemezbe préselve, Thea Soti énekével kiteljesedve, az EXILES címkéje alatt. A lemezt Pole, a dubtechno legenda maszterelte.

 

Gryllus Ábris az Instagramon. Honlap.

EXILES a Facebookon. Instagramon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/10/02/premier_gryllus_abris_nucleus_of_the_decay
Meditáció a szülővé válásról – Premier! Gryllus Ábris: Nucleus of the Decay
süti beállítások módosítása