Harmadik X-ben, de törve nem, él Sziget e hazán!

2023.08.07. 06:44, vferi

wide7_17.jpg

Nyoma sincs a kapuzárási pániknak a harmincadikba lépő Sziget Fesztiválon. Majd kicsattan, nagyon jól tartja magát, és mi most megmutatjuk, mire lesz érdemes odafigyelni a szokásos gigászi programkavalkádban. Ez a cikk először a Recorder magazin 106. számában jelent meg.

Először is, a legszexibb szülinapot kívánjuk a Sziget Fesztiválnak, füle érjen bokáig! Kezeket a magasba, gyerekek, ez vadító lesz, nem húzom az időt, nézzük is meg, hogy miért, hogyan, mikor és kik lesznek a legszexibbek!

Augusztus 10. / csütörtök

wide6_30.jpg

Nem hiszed el, de a legjobb dolog csütörtökön délután négykor lesz a Light Stage-en, a Dumbo Gets Mad, és az ő meglepetésekkel teli softrockjuk! Utána pont odaérsz Foalsra, akik rég voltak itt, Yannis azóta is ilyen: szexi. ÉS ez még csak a kezdet, mert utána jön Sam Fender, az ifjú brit könnyfakasztó, majd a Florence + The Machine. Ha nem szereted a port, bent a Dome-ban a Los Bitchos (magyarul Dililányok) dilijére rázhatsz, ami után a Viagra Boys (magyarul Tökös Faszik) állítja fel vehemensen a-a-a, szóval utána meg apokaliptikus jazz lesz (The Comet is Coming, nekik nincs magyarul nevük). A Bonobóról már ne is beszéljünk, meg a Colosseum bivaly kezdőnapos csapatáról (u.r.trax, Marrøn, Estella Boersma, csak hogy párat említsünk).

Augusztus 11. / péntek

wide5_52.jpg

Carson Coma experience fél hatkor, addigra illene feltápászkodni. Lesz utána YUNGBLUD, akinek fura a haja, de cserébe szörnyen energikus, ő melegít be az Imagine Dragons előtt, de alattuk én talán inkább a búgó hangú Loyle Carterre néznék be, főleg hogy utána Ben Böhmer főz élőben Jamie xx előtt, akinek a legutóbbi számától (KILL DEM) így voltam, hogy: ez hihetetlenül szexi. Szóval bent lehet ragadni a Dome-ban pénteken, baj nem lesz belőle, utána spuri Colosseumba Partiboi69-ra, aki egy fantasztikus, gyakorló őrült ausztrál lemezlovász, őutána meg Mall Grab rotyogtat egy kevésbé őrültet, de nem kevésbé fantasztikusat. Illetve előtte még, ha úgy van, akkor lesz Awir Leon is. Az ő kísérletibe hajló popzenéjét is biztos, hogy hiba lenne kihagyni.

Augusztus 12. / szombat

wide4_84.jpg

Ezt a fáradt szombatot Mimi Webbre, a márciusban feltűnt új brit csillagra - majd az ex-One Directionös adonisz, Niall Horan mennyei énekére - dülöngélve kedvesen el lehet indítani, csak hogy aztán David Guetta (aki még mindig él!) megmutassa az élet habos oldalát. De én megint csak inkább egy Jazzbois-zal kezdenék, akik után nagy szerelmem, a TV Girl jön a Domeban, az ő dreamy popzenéjük a legfájóbb lelki sebekre is tökéletes gyógyír. A sok kedves danolászás után kijár egy kis lelketlen baszatás a Colosseumban Marco Baileyre, vagy fejrázós ikszelgetés Troyboira. De tizenegykor még Pogány Induló negyvenes orgánumát is el lehet csípni, aztán marad még Jeff Mills bácsi szombati desszertnek; a detroiti elektronika nagy öregje előtt illik aznap a mélyen érzett tiszteletet leróni.

Augusztus 13. / vasárnap

wide3_124.jpg

Szomorú nem lesz. Halott Pénzre ébredezés, aztán Arlo Parks tuti elénekel pár számot az elég jól sikerült új albumáról, utána Mumford and Sonson már nem biztos, hogy maradok, merthogy nagy hiba nem elmászkálni a Nagyszínpadtól (ahogy ezt  a harmadik napra meg lehetett tanulni). Az M83 nosztalgikus synthrockjára élőben én eléggé kíváncsi vagyok, illetve az imádnivaló szomszédaimra hasonlító észt nu-folk duó, a Puuluup például valószínűleg elég érdekes lesz, őket a Global Village-ben lehet majd megtalálni. Ami viszont fixen kötelező, az hajnali egykor a Bon-Bon-koncert, és a Valami Amerika végigüvöltése. 

Augusztus 14. / hétfő

wide2_203.jpg

Mi van? Balming Tiger tizenegykor?! A Balming Tiger nevezetű, ezer fokon égő K-Pop csapat csinálta tavaly a legjobb bulit Bánkitón. Na, de bocs, ne ugorjunk annyira előre, mert délután az idei lemezével hatalmasat robbanó Caroline Polacheket lehet megcsodálni a nagyszínpadon, utána pedig Lorde és Macklemore támad, minden kétséget kizáróan az is nagyon szórakoztató lesz. Közben a szintén Bánkitó-veterán Acid Arabra oldaloghat el biztonsággal, akit odáig sodorna a nagyszínpados pogó a Thrift Shop alatt. Koraesti programnak Andrew Bird sem utolsó (sőt), rettentő szépen hegedül, illetve a Dome-ban még én tuti rálesnék a Confidence Manre, az ausztrál elektropop duóra, akik (többé nem titok) össze is házasodtak két éve!

Augusztus 15. / kedd

wide1_251.jpg

Azt hitted, elfogy a szufla az utolsó napra, pedig csak most jön a java! Billie Eilish után egyértelmű befutó például Vitéz Varga Viktor fellépése. De fogja más is borzolni a kedélyeket, példának okáért Uncle Waffle a szvázi amapiano-hercegnő, vagy a Sleaford Mods, a nottinghami tengeri medvék post-punk alakulata is izgi lesz. Akiben maradt bármi érzelem így a hatodik estére, az 999999999-ra (ez egy technót játszó olasz duó, kilenc darab kilences van a nevükben) menjen kitaposni magából, egy csepp kímélet sem lesz abban a szettben. De ugyanez várható Fraz.iertől, vagy Rebekahtól is. Úgy tűnik teljes volt az elhatározás azzal kapcsolatban, hogy nagyon meghúzzák a hajrát a Colosseumban. Egyébiránt a teljesen beszámíthatatlan Alice Longyu Gao is erre a napra került, aki Beton.Hofi előtt tépi majd ki az agyakat (már akinek maradt bármennyi ugyebár) a Dropyardon.

És hát nyilván még nyolcvankétmillió csodás fellépő, még gombócból is sok. Micsoda szülinap, apám! A sok kulturálódás közben hidratálni ne felejtsetek, és akkor még egyszer, bsz kedves Sziget! Indulhat a képvetítés, jöhet a torta, meg a gripenek!

szerző: Előd Máté

https://recorder.blog.hu/2023/08/07/harmadik_x-ben_de_torve_nem_el_sziget_e_hazan
Harmadik X-ben, de törve nem, él Sziget e hazán!
süti beállítások módosítása