„Nem voltam még ilyen szabadon” – Nyáresti felismerés Majré új dalában

2023.07.19. 08:08, srecorder

majre.jpg

Tőle szokatlanul pozitív hangvételű dalt írt gyerekkori barátja, Dzsúdló producerével Majré, amelynek klipjét Daniel Radcliffe legbizarrabb vígjátéka ihlette. A Szabadon már a második szám a nemrég nevet rövidítő énekes-rapper készülő debütalbumáról.

Márciusban mi is megírtuk, hogy Young Majré mostantól Majré néven fut, a Holdudvarból is ismert előadó pedig a dalaiban is kibontja a névváltásban jelzett felnövéstörténetet. A ’80-as, ’90-es évek zenéire emlékeztető új száma azt a tévhitet kérdőjelezi meg, hogy csak egyedül élhetünk teljesen szabadon. „Ezt akkor is érezhetjük, ha van egy társunk, sőt” – fogalmazott Majré. „Azt hiszem, kicsit arról is szól a szám, hogy nem tudom magam teljesen átadni egy kapcsolatnak, viszont nagyon szeretném. Az üzenete valahol az, hogy ez igenis megtörténhet, akármilyen nehéz, és meg tudja adni azt a szabadságot, amit az egyedüllét nem, vagy csak hamisan.”

A dal nem csak hangzásában, hangulatában idézi meg az évszakot: olyan, mint egy felszabadító nyáresti felismerés arról, hogy képesek vagyunk alakítani magunkon, leküzdeni saját belső gátjainkat, és habár a szövegben megjelennek ezek is, a végkifejlet abszolút felfelé ível. „Hozzám képest egyébként szokatlanul pozitív hangvételű lett a vége, de azt szerettem volna megfogalmazni, lényegében magamnak, hogy – ha nem is kérésre, ahogy a szöveg szól, de – képes vagyok fejlődni, és szerintem mindenki más is, ha foglalkozik magával” – tette hozzá Majré.

A dalt Dzsúdló állandó producere, Tembo, azaz Schmidt Gergő jegyzi. A Pál Ákos rendezésében, Dömötör Anna főszereplésével készült klip alapötletét a Swiss Army Man című film adta, amiben Daniel Radcliffe egy hullát játszik, és tovább követhetjük benne a Rám vigyázol neonzöld öltönyben elszabadult Majré-karakterének felnövéstörténetét. A videóban az élettelen Majrét egy szintén nem mindennapi lány találja meg és rángatja magával szerelmes kalandokba.

Majré és zenekara július 26-án az A38 tetőteraszán játszik, lesznek meglepetésvendégek, előttük pedig a mókusjelmezes Yung Alvin lép fel. Jegyvásárlás, Facebook-esemény. Majré tavaly hozta ki első EP-jét, ami az év végi listánkra is felkerült, a Lemeztáska rovatunkban sztorizott kedvenc zenéiről, és ajánlotta a The 1975 új lemezét is. A HOLDUDVAR nevű rapbandával pedig 3 év kihagyás után, tavasszal hozott ki új lemezt, amin az okos rapeket változatos elektronikus hatások színesítik. A STEVE JOXLER-t mi is bírtuk – kritikánkért katt ide!

 

Majré a Facebookon. Instagramon. TikTokon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/07/19/_nem_voltam_meg_ilyen_szabadon_nyaresti_felismeres_majre_uj_dalaban
„Nem voltam még ilyen szabadon” – Nyáresti felismerés Majré új dalában
süti beállítások módosítása