Hedonista vagánykodások. Kaytraminé: Kaytraminé (lemezkritika)

2023.07.06. 09:29, vferi

kaytramine_1.jpg

Kaytranada és Aminé dolgozott már együtt producerként és vendégelőadóként is, így ott van a múltjukban az a kémia, ami miatt nagy várakozás előzte meg közös projektjüket. Ez a minikritika először a Recorder magazin 105. számában jelent meg.

A Haitiből származó producer és a portlandi rapper 2021-ben fogták magukat és elvonultak egy malibui luxusházba, és ez a kéthetes közös munka alapozta meg azt, amit a mostani albumon hallhatunk. Sajnos a végeredmény nem csak játékidőre, de minőségre is elég soványka lett, Kaytranada ugyanis hiába egy igazi kaméleon producerként, aki könnyedén alkalmazkodik minden előadóhoz, nagyon érződik a lemezen, hogy végig ugyanaz az alkotótársa van ezúttal, aki ráadásul elmarad saját magától is.

Az alapjáraton kifejezetten karizmatikus, örökgyerek Aminé rímei itt kifulladnak a szopással kapcsolatos viccekben és hedonista vagánykodásokban, ami hamar repetitívvé válik, így a legtöbb izgalmat a featek (főleg Pharrell és Freddie Gibbs) teszik hozzá a nyárra hangolt, house-os alapokhoz.

kaytramine.jpgElőadó: Kaytraminé

Cím: Kaytraminé

Kiadó: CLBN LLC & Kaytranada

Megjelenés: 2023. május 19.

Műfaj: hip-house / pop-rap

Kulcsdal: 4EVA

 

 

6.5/10

Mikó László

https://recorder.blog.hu/2023/07/06/kaytramine_kaytramine_lemezkritika
Hedonista vagánykodások. Kaytraminé: Kaytraminé (lemezkritika)
süti beállítások módosítása