120 fokon égő szerelem, fájdalom és fülledtség – Itt van Brenka új klipje, a Kicsinálsz

2023.06.23. 11:56, srecorder

img_3020.jpg

Az egyik legígéretesebb hazai énekesnő, BRENKA régi alkotótársával, DOÓR-ral írta meg a reggaetonba is belekóstoló új dalát, amit túlfűtött szerelmi élete ihletett. Premier!

Dárdai Blanka a 2019-es X-Faktorban tűnt fel, ahol Dallos Bogi mentoráltjaként a legjobb 8-ban végzett. 2020 végén jelentkezett első saját dalával (Tudom), majd ezután kezdett el Doór Mátyás producerrel közösen alkotni, akivel első daluk a népzenét R&B-vel izgalmasan vegyítő Vigyen a víz volt. BRENKA azóta sok előadóval dolgozott (Gerendás, Kapitány Máté, Lil Frakk, Ress, Solére), és tavaly a Recorderen mutatta be első nagylemezét (Hogyan fogadjak szót?), mi pedig beválogattuk a hazai popzene legígéretesebb énekesnői közé. Első albumát OHNODY-val közös, közel teltházas koncerten mutatta be az Akváriumban, és játszott a Margaret Island hippi minifesztiválján is a Budapest Parkban.

„Idén ez a második számom (az első a Te + Én volt - a szerk.), és bár sokkal több dallal szerettem volna kijönni, ez sajnos nem így lett, mert a magánéletemben történő események nehezen késztettek alkotásra. Mégis született pár dal, amit egy kislemez-csokorban szeretnék kiadni nyár végén” – mondja Blanka. „Mindig nehezen mesélek egy dalról, hiszen ha megszületik valami, az már eleve elmesél egy történetet, amibe a hallgató több mindent is beleképzelhet. A Kicsinálsz-nál viszont nem lehet elvonatkoztatni attól a 120 fokon égő szerelemtől, fájdalomtól és fülledtségtől, amit megpróbáltam egy lapra leírni. A tavalyi lemeznél szinte az összes dalomat a múlt inspirálta, vagy az elmúlás gondolata, amit a hallgató sokszor szerelmi bánatnak hallott. Idén azt vettem észre, hogy megváltozott bennem valami, sokkal ösztönösebben írok és a jelenből merítek. Szerintem ezzel rengeteget gyógyultam is időközben, mélyebben gyakoroltam az önreflexiót.”

ŐK A MAGYAR SZUPERCSAJOK.

A Kicsinálsz is Doór Mátyás producerrel készült, akivel Blanka már a kezdetektől fogva együtt dolgozik. „Matyi is rengeteg más projekten dolgozik, emiatt sokkal jobban tudunk új dolgokat kipróbálni együtt, folyamatosan motiváljuk egymást és ezért szerencsére nincs két ugyanolyan vázlat a fiókban. Néha meg is lepődünk, mint például ennél a dalnál is, hiszen régebben nem éreztem magaménak a reggeaton hullámokat, de most picit mi is belevittük a zenénkbe. A klipet én álmodtam meg, aminek koncepciója csupán az volt, hogy a lány egyedül hogyan élni meg a kicsit véres kicsit fájó 120 fokon égő szerelmet, amiben sok fohász és ártatlan ösztönös pillanat történik.”

Az operatőr Székelyhidi Márk volt, és Kelemen Barni fotózott. Brenkát legközelebb június 28-án lép fel élőben az A38 Hajón triójőval, amelyben Doór Matyi (basszusgitár) mellett Gerendás Ruben (dobok) játszik. Előtte a fiatal, alterpopos énekes-dalszerző, aZorka játszik. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

A GYEREKKORI BARÁTSÁGOKRÓL SZÓLÓ 17 IS NÁLUNK DEBÜTÁLT.

 

BRENKA a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/06/23/klippremier_brenka_kicsinalsz
120 fokon égő szerelem, fájdalom és fülledtség – Itt van Brenka új klipje, a Kicsinálsz
süti beállítások módosítása