Hawaii ing, narancs és gázálarc – Itt a Bankrupt új lemeze, az Illiberal Holiday

2023.06.22. 17:36, srecorder

pressphoto4_2.jpg

A közelmúlt három virális közéleti slágere (Keresett a Feri, Viktorland, A hülyeség ára) után a hazai politikai elit és a természet leginkább bántalmazó kapcsolatként jellemezhető viszonyát csomagolta a “hurrá, nyaralunk” életérzésbe a Bankrupt. Dupla premier!

A Bankrupt ezúttal nem csupán mashupos videót rakott össze, hanem zenekaros klipet is forgatott a címadó dalhoz, a lemezen pedig tulajdonképpen az aktuális korszakát összegezte. „Az Illiberal Holiday videója a Hawaii ing, narancs és gázálarc motívumok mentén építkezve tér ki a Fertő-tó fertőtlenítésére, a Balaton szétbarmolására, és a kertek tövében gombamód szaporodó akkumulátorgyárakra, miközben azt is megpróbálja összeszedni, hogy kiket kell feltétlenül magunkkal vinni a yachtra egy tökéletes nyári bulihoz” – mesélte a frontember Sarkadi Balázs. „Ha Beton.Hofinál két szót kellett kisípolni, akkor itt nagyjából az egész lemezt ki lehetne, hiszen megtalálható rajta a fent említett három slágeren kívül még a Tóni Montana aktualizált szöveggel újra felvett 2023-as változata is. Rákerült továbbá három korábban megjelent kislemez: a minden nyáron egyre aktuálisabb Trópusi Budapest, az egy magyarországi ufóinváziót dramatizáló Androméda és a kínai börtönben raboskodott ex-énekes melletti kiállásként írt Pekingi Nyár, ami Michael szabadulásával szerencsére már teljesítette is a küldetését.”

A Bandcampen már most, a Spotify-on és társain péntektől elérhető lemez magyar és angol változatban is kijött, ahogy a címadó dal klipje is:

A teljes lemez magyarul:

És az angol verziók:

A lemezbemutató koncert augusztus 5-én az Instantban lesz, a vendég a debreceni, poppunkos Atom. JegyvásárlásFacebook-esemény.

A lemez számai közül négyet Botlik Mátyással (Grenma Stúdió), kettőt Somogyvári Dániellel, kettőt pedig Tövisházi Ambrussal vett fel a zenekar. A borítógrafika ezúttal is Vass Richárd munkája, az Illiberal Holiday klipjének operatőre pedig Liszkai Gábor volt.

„ANNYIRA LAZA, HOGY A HOMLOKÁRA IS EZ VAN TETOVÁLVA” – SARKADI BALÁZS KEDVENC 2022-ES ZENÉI

 

Bankrupt a Facebookon. Honlap.

fotó: Pandur-Balogh Norbert

https://recorder.blog.hu/2023/06/22/hawaii_ing_narancs_es_gazalarc_lemezpremier_bankrupt_illiberal_holiday
Hawaii ing, narancs és gázálarc – Itt a Bankrupt új lemeze, az Illiberal Holiday
süti beállítások módosítása