Kisebbfajta csoda. Anthony Naples: Orbs (lemezkritika)

2023.06.20. 13:10, vferi

anthony-naples.jpg

A downtempo revival esete a house-zal. Nem kizárt, hogy Anthony Naples eddigi pályájának három legjobb zenéje hallható itt. Ez a minikritika először a Recorder magazin 105. számában jelent meg.

Anthony Naples tíz évvel ezelőtt robbant be a klubvilágba az első sikeres EP-ivel, a mostanra felhalmozott évtizedes tapasztalatának köszönhetően pedig a hagyományosabb tánczenéket szerző New York-i színtér egyik vezető alakja, ráadásul előbb a Proibito, majd az Incienso nevű kiadóján egyre komolyabb tehetséggondozást is végez.

Naples saját zenéi ma már sokkal elmélyültebb, tartalmasabb darabok, melyek elsősorban nem is a tánctérre íródnak: a 2021-es Chameleonon megtalálta eddigi legjobb hangzását és a helyes arányokat is, hogy mennyi downtempo, ambient és house kell egy negyvenötperces etapba. Ezt most ugyanolyan jól ismétli az Orbson, de változatosabb módon, ráadásul a zárás előtti Ackee-Scars-Strobe hármasa annyira elkap valamit, amit ma már alig hallani a műfajban, hogy kisebb csodának minősül.

anthony_naples_1.jpgElőadó: Anthony Naples

Cím: Orbs

Kiadó: ANS

Megjelenés: 2023. június 2.

Műfaj: downtempo, house

Kulcsdal: Scars

 

 

9/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2023/06/20/kisebbfajta_csoda_anthony_naples_orbs_lemezkritika
Kisebbfajta csoda. Anthony Naples: Orbs (lemezkritika)
süti beállítások módosítása