Mit tesz veled egy züllött angyal? – Itt van Beatrick, Co Lee és Miller Dávid közös dala

2023.05.18. 16:43, srecorder

angyal.jpg

Első slágerük, az Iceberg után újabb pörgős-popos dallal jelentkezik Beatrick és Co Lee, amelyben ráadásul Miller Dávid is énekel. Az ANGYAL akciódús klipet is kapott: lesz itt illegális póker, apácaruhás rablás, és Harcosok klubja. Premier!

2022 tavaszán jelent meg Beatrick és Co Lee első közös száma, az Iceberg, amit Európa-szerte játszott számos rádió, és máig a leghallgatottabb daluk a Spotify-on. A rapper első magyar nyelvű szólólemeze, a bohócos Cirque de L’Homme több dalán is dolgoztak együtt, például az arabos beütésű, dögös Malagán vagy a Nincs jegyen, amiben Co Lee kipróbálta az autotune-t. Most pedig itt az ANGYAL, amelyben az egyedi sound designt kombinálják fülbemászó dallamokkal.

„Co Lee-t akartam feltenni egy poposabb, gyorsabb dalra és valahogy tökéletesen sült el, hasonlóan az Iceberghez. Megírtuk a refrént, majd teljesen véletlenszerűen Miller Dávid felhívott, hogy van-e kedvem lógni. Átjött a stúdiómba és ekkor született meg az ANGYAL. A vicces dolog az egészben, hogy a szám elején hallható „vocal choppokat” Dávid hangjából csináltam, egy teljesen másik projektből, de akkor még nem tudtam, hogy Dávid is rajta lesz a tracken” – meséli Beatrick, aki a mix/mastert ANUBII$-ra bízta („itthon biztosan az egyik legjobb hangmérnök-producer”).

angyal2.jpg

Ez a dal is egy furcsa képből született meg, mint az Iceberg, és a ritmusa, tempója és energiája is arra a trackre hajaz. „Az volt a vízióm, hogy egy lecsúszott angyal beesik az ablakomon, pontosabban egy hölgy, aki angyalnak vallja magát. Zilált, önkívületi állapotban azt ecseteli, hogy ő igenis egy angyal és engem is magával vinne. Ez volt a látomás. Ebből született a szövegem” – mondja Co Lee, aki rögtön tudta, amikor rájuk írt Dávid, hogy neki is rá kell kerülnie a trackre. „Az ANGYAL tökéletes példája annak, hogy varázslat akkor történik, amikor jókor van jó helyen az ember, megjósolni ezt nem lehet.”

„NEKEM MOST JÖTT MEG AZ IGAZI LÁMPALÁZ” – CO LEE BOHÓCOKRÓL, SIKERRŐL, WAVY-RŐL

miller-beatrick-co-lee2.jpgMiller Dávid épp egy benzinkúton üldögélt kavargó fejjel, amikor meglátta, hogy a barátai stúdióznak. „Amikor odaértem, azonnal mondták, hogy ezt hallanom kell, és jó lenne, ha írnék is rá valamit. Meghallgattam a refrént és Koli verzéjét, rögtön érezhető volt, hogy nagyon catchy a dolog, iszonyat jó volt hallgatni. Aztán kb. egy óra alatt felvettük az én részemet is. Jó volt látni az arcukat, hogy mennyire tetszett nekik. Két órával azelőtt még egy benzinkúton ültem, és kedvetlenül bámultam a telóm, szóval ez elég nagy váltás és nagy élmény volt” – mesélte Dávid.

Ő a saját szövegét egy éberálomról írta, amelyben egy angyal szerelmet ígér valakinek, de a két fél csak az ördögöt hozza ki egymásból. „Nem egészen józanok: tudatában vannak annak, hogy ez nem a valóság, mégis nagyon erős hatással vannak egymásra. Cupido meghalt, és már kezdenek ők is belehalni ebbe az örökös huzavonába, de elengedni nem tudják egymást. Igazából a végén csak beletörődsz, és elfogadod, hogy ez az, amit bevonzol, ez van.”

Az ANGYAL-ban akkora potenciált láttak a srácok, hogy a félretett pénzüket is ráköltötték egy nagyszabású, mozgalmas klipre, amit Kelemen Barnabás rendezett. Ebben van nagyi-kirablás, autólopás, illegális póker, és maszkos-apácaruhás benzinkút-rablás is, ami a Tolvajok városát idézi meg. A srácok ámokfutása pedig az angyalukat is leamortizálja: „A sztori a sztereotipikus angyalszimbolika kifordításából indult. Mi lenne, ha az őrangyalunk egy megbízhatatlan, nemtörődöm, lecsúszott karakter, hogyan hat ez a szereplőinkre, illetve az ő viselkedésük az angyalra? Három fiatal srác történetét látjuk, ahogy egyre rosszabb és abszurdabb szituációkba keverednek, míg a helyzet odáig fajul, ahonnan se nekik, se az angyalnak nincsen vissza út” – meséli Barnabás, aki egy vizuálisan erős, inkább filmjelenetekre, mint videoklipre hajazó sztorit akart bemutatni. Ez sikerült is:

 

NÉZZ BELE MILLER DÁVID LEMEZTÁSKÁJÁBA!

 

Beatrick a Facebookon. Co Lee a Facebookon. Miller Dávid a Facebookon.

Fekete-fehér fotó: Szilvási Csaba.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/05/18/klippremier_beatrick_x_co_lee_x_miller_david_angyal
Mit tesz veled egy züllött angyal? – Itt van Beatrick, Co Lee és Miller Dávid közös dala
süti beállítások módosítása