Szombat este egyiptomi ambient és torokének a Trafóban

2023.04.22. 07:36, srecorder

scene.jpg

Másodszor kerül megrendezésre a Scene -س- közösségi projekt, amely az arab világ neves és feltörekvő művészeit mutatja be, mindenféle orientalizmus és világzenei attitűd nélkül. Kortárs elektronikus zenészek az arab világból.

Tavaly itt mutatkozott be ABADIR, Toumba és Assyouti, most szombaton pedig a Trafóban lép fel a politikai szövegeiről ismert Abdullah Miniawy egyiptomi művész, író, kántor, zeneszerző és színész, aki olyan művészekkel osztozott már a színpadon, mint Erik Truffaz, Kamilya Jubran, Yom, Médéric Collignon, Aly Talibab és A Filetta.

Zenél továbbá a szintén egyiptomi Qow, aki érzelmes és fátyolos elektronikájával nem kisebb fesztiválokat tudhat maga mögött mint az Unsound, a Lunchmeat vagy a Rewire. Olyan művészekkel dolgozott együtt, mint MSYLMA & Ismael, ZULI, Drew Mcdowall és KNOW V.A..

Hazai oldalról Gryllus Ábris és Thea Soti duója fogja bemelegíteni a Funktion-One hangrendszert. A koncert után a Trafó pincében az 111records tartja meg első műsorát hajnal négyig.

MINT EGY FUTURISTA DIZÁJNER DROG – THEA SOTI ZENÉIRŐL

A sorozat április 27-én a Blutorange-ban és április 29-én (Fb-esemény) a Turbinában (Fb-esemény) folytatódik ZULI-val. A Scene -س- szervezői az Exiles kiadó, a Dialect kollektíva, a Temporary Nites sorozat és az Arab Tavasz rappere, Aly Talibab.

 

JEGYVÁSÁRLÁS

FACEBOOK-ESEMÉNY

https://recorder.blog.hu/2023/04/22/szombat_este_egyiptomi_ambient_es_torokenek_a_trafoban
Szombat este egyiptomi ambient és torokének a Trafóban
süti beállítások módosítása