Nem lehet nem vigyorogni. Flanger Kids: A-side (lemezkritika)

2023.04.21. 11:49, RRRecorder

flangerkids_650.jpg

A Flanger Kidsről eddig is tudtuk, hogy tehetségesen hozza össze a popos dallamokat az elektronikus tánczenével és a jazzes beütésekkel - A-side című lemezükkel pedig új szintre léptek. Ez a kritika először a Recorder magazin 104. számában jelent meg.

A bemutatkozásuk óta nyilvánvaló, hogy a Flanger Kids tagjai, Szczuka Panka és Gyarmati Fanny igen tehetségesek; több mint kompetensen hozzák össze a popos dallamokat különféle elektronikus stílusok megoldásaival, Szczuka szép, jazzes beütésű éneke pedig elragadó. Új (fél)lemezüktől visszatekintve már azt is látom, miért tűnt eddig nem egészen kiforrottnak a zenéjük: eldöntetlen maradt, hogyan is állnak a felszabadultság és a komolyság kettősségével. (Mármint nem kell csak az egyiket választani, de valamit kezdeni kell a kérdéssel.)

Az A-side számai viszont – az eddigi erényeket megtartva, több jazzt behozva – a korábbiaknál jóval felszabadultabbak. Nem feltétlenül a hangulatban (van itt melankólia is), hanem a zenéléshez való hozzáállásban. Pompás ötletek garmadája hallható ebben a húsz percben. Nem lehet nem vigyorogni rajtuk, és úgy képzelem, hogy a zenészek is ezt tették, amikor például megcsinálták a No More Answers váltását táncosból jazzbe, vagy a Bitterbe beraktak két „hú!”-t – és még hosszan lehetne sorolni.

flanger_kids.jpgFlanger Kids

A-side

(Move Gently, 2023)

elektropop

Kulcsdal: No More Answers

 

 

 

8.5/10

Rónai András 

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/04/21/flanger_kids_a-side_lemezkritika
Nem lehet nem vigyorogni. Flanger Kids: A-side (lemezkritika)
süti beállítások módosítása