„Őszintés, törékeny, igaz az egész” – Dalpremier! Kristóf Norbert: Ha véget ér egy szó

2023.04.21. 11:36, srecorder

kristofnorbi.jpg

Négy év után újra Budapesten koncertezik az egyik legtermékenyebb, legegyedibb és legszomorúbb magyar énekes-dalszerző, Kristóf Norbi, ám előtte még egy új, magyar nyelvű dallal is meglep minket.

Kristóf Norbi 15 év alatt 13 lemezt adott ki, legutóbb a tizenhárom címűt mi mutattuk be – Norbi mininovellájával együtt – 2021 karácsonyán. Azóta többnyire feldolgozásokkal jelentkezett, behúzta a maga lassú, szomorkás zenei világába a Képzelt Várost (Hold a lámpám), az Analog Balatont (Féreg) és az Ámokfutókat is (Szomorú szamuráj). De arra is maradt ideje, hogy synthwave projektet indítson Lucy Can't Dance néven az alternatív/indie rockos Feed The Corgi gitáros-dalszerzőjével, Erdős Lászlóval, akivel pár hónap alatt egy kult-sci-fihez írt fiktív filmzenés EP-t és egy feelgood tropical Felső Tízezer-remixet is elkövettek.

„AZ BIZTOS, HOGY NEM TUDOK LEÁLLNI” – KRISTÓF NORBI A NAGY ÉVEM PODCASTUNKBAN

Most pedig itt az új, magyar nyelvű dal, a Ha véget ér egy szó, amit Norbi szerint nem kell túlgondolni. „Ez a dal igazából véve egy párkapcsolat gyászolásáról szól, nincsen hozzá semmilyen történet, legenda, vagy drámai fordulat, egyszerűen ennyi az egész. Ami még érdekes benne, hogy egyetlenegyszer énekeltem fel a dalt felvételkor, és az az ének hallható most is rajta, és ettől picit olyan őszintés, törékeny, igaz az egész. Kicsit olyan, mintha ott ülnék melletted az ágy szélén, és beszélnék hozzád arról, amit érzek.”

Kristóf Norbi legközelebb május 26-án koncertezik a Három Hollóban, az egyszálgitáros, egyszálzongorás énekes-dalszerző, Kálmán Lili Anna társaságában. Facebook-esemény.

„NYÁLASABB VAGYOK ELLIOTT SMITHNÉL, DE ALTERNATÍVABB, MINT CARAMEL” – KRISTÓF NORBERT-INTERJÚNK.

 

Kristóf Norbert a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Horváth Bernadette.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/04/21/dalpremier_kristof_norbert_ha_veget_er_egy_szo
„Őszintés, törékeny, igaz az egész” – Dalpremier! Kristóf Norbert: Ha véget ér egy szó
süti beállítások módosítása