Felső Tízezer x Lucy Can't Dance: Az ilyen emberek, mint én (remix)

2023.04.05. 13:02, srecorder

felso-tizezer-lucy-cant-dance.jpg

Erdős László és Kristóf Norbert a Lucy Can’t Dance nevű synthwave projektjükkel értelmezték újra a Felső Tízezer legutóbbi lemezének egyik húzódalát.

Az ilyen emberek, mint én a Felső Tízezer negyedik nagylemezének (Elkerülhetetlen) felvezető dala volt, készült hozzá egy videóklip is Pásztor Tamás rendezésében. A dal kihagyhatatlan része lett a zenekar koncertjeinek, most pedig egy remix is érkezett hozzá a Lucy Can't Dance-től.

„AZ BIZTOS, HOGY NEM TUDOK LEÁLLNI” – KRISTÓF NORBERT A NAGY ÉVEM PODCASTUNKBAN.

A Lucy Can't Dance a sajátosan szomorú indie dalairól ismert Kristóf Norbert és a The Perfect Name egykori és a Feed The Corgi jelenlegi gitárosának, Erdős Lászlónak a szintiprojektje, amellyel tavaly nyáron debütáltak itt, a Recorderen. Akkor egy kult-sci-fihez írtak fiktív filmzenét, de a további saját számok és egy nagylemez mellett azt is tervezik, hogy több magyar alternatív zenekar dalait is remixelik, illetve újragondolják.

A Felső Tízezer-remix ötlete tavaly nyáron, egy kirándulás alkalmával vetődött fel Zsámbék felett a Nyakas-hegyen. Mivel Norbi és én is kedveljük a FT zenéjét, adta magát a dolog, hogy egy dalt megpróbálnánk más formába önteni a magunk módján, kicsit 80's retro, mégis könnyed nyárias hangulatú átiratban. Bár mindketten főleg gitárzenés zenei múlttal és ízléssel bírunk, ugyanakkor közel áll hozzánk a synthwave/retrowave/80's synthpop muzsikája és esztétikája is már jó ideje. A legutóbbi FT-lemezről az egyik kedvenc dalunk amúgy az Az ilyen emberek, mint én, ezért dobtunk Sallai Lacinak egy telefont, hogy mi lenne, ha készítenénk egy feelgood tropical remixet a számukból. Szerencsére a zenekar támogatta az ötletet, és mostanra el is készültünk vele. A kihívás része főleg az volt számunkra, hogy egy alter-pop-punk dalból miként lehet teljesen más stílusú, hangulatú produktumot létrehozni” – mesélte Erdős Laci a remixről.

A Felső Tízezer idén tavasszal az Akvárium kistermében tartja az egyetlen koncertjét, akik április 12-én Hegyi Olivér és István Geri punkduójával, a Hiúzzal lépnek színpadra. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

„HA FELSZÁLLOK A VILLAMOSRA, NEM FELTÉTLENÜL JÖNNEK A ZSENIÁLIS SOROK” – SALLAI LÁSZLÓ A NAGY ÉVEM PODCASTBAN.

 

Az eredeti dal, ami adta magát a feldolgozásra, hiszen a 80-as évek brit újhulláma és szintipopja ihlette, és így alapból is előrébb kerültek benne a szintik:

 

Lucy Can't Dance Instagramon. És TikTokon.

Felső Tízezer a Facebookon. És Instagramon.

Fotó: Sípos József

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti KulturálisÚj Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/04/05/felso_tizezer_es_lucy_can_t_dance_az_ilyen_emberek_mint_en_remix
Felső Tízezer x Lucy Can't Dance: Az ilyen emberek, mint én (remix)
süti beállítások módosítása