20 éves az A38, 20 éjszakányi programmal ünnepelnek

2023.04.07. 06:48, srecorder

a38_20ev.jpg

Az áprilisban húszéves A38 Hajó húsz estényi programmal ünnepli húszéves helyét a budapesti kulturális térben. Extramenő elektronikus bulik, külföldi feltörekvők és saját szülinapjukat is ünneplő, megkerülhetetlen magyar zenekarok a két hónapos jubileumi programsorozatban.

2003 áprilisában nyitotta meg kapuit az A38, azóta mind budapesti, mind európai vonatkozásban megkerülhetetlen helyszíne a kulturális térnek. A rendhagyó második X 20 years 20 nights programsorozata április 1-től május 28-ig rengeteg, a Hajótól megszokott, felfutása elején álló produkciót, tízezreket megmozgató külföldi zenekart, illetve elismert hazai fellépőt vonultat fel a koncertteremben, a nemrég felújított tetőteraszon és orrstúdióban. Visszatér a Hajó fedélzetére a Weval, érkezik Hiroko Yamamura egyenesen a Boiler Roomból és Sena is a Hajón mutatja be újra húsz évvel ezelőtti első albumát, a First One-t, ahogy tette ezt húsz éve is. Listáztunk párat a legjobbnak ígérkező programok közül, de ha valakinek nincs szüksége idegenvezetésre, itt találja a teljes ünnepi felhozatalt.

„ITT TALÁLKOZTAM MINDENKIVEL, SZÓ SZERINT” – SENA-INTERJÚNK AZ ELSŐ SZÓLÓLEMEZÉRŐL

 

Ünnep a kifinomult elektronika jegyében

Weval / 04.07. / 20:00 / koncertterem

Hollandia egyik legizgalmasabb elektronikus zenei duója, a Weval visszatér Budapestre. A nemrég új albummal jelentkező páros eddig sem tartozott a meg nem értett művészek csoportjába, de az utóbbi években egyre nagyobb és nagyobb helyeket töltenek meg. A finom elektronikát, a végtelenségig húzott taktusokat és az utaztató vibe-okat kedvelőknek mindenképp kötelező elem.

Hiroko Yamamura  / 04.28. / 23:30 / koncertterem

A hónap legvégén kicsit mélyebb vizekre indul a Hajó, az amerikai Hiroko Yamamura mutatja meg mit gondolnak Chicagóban a house zenéről és a technóról. Ízelítőnek érdemes belekóstolni a tavaly novemberi Boiler Roomos bulijába, aztán pedig gyorsan lecsapni a jegyekre, mielőtt elfogynak.

 

Darkwave-től az old school rapig

My Baby / 04.27. / 19:00 / tetőterasz

A holland-új-zélandi My Baby roots és rock vezérelte alternatív zenét hoz a fedélzetre. Pszichedelikus riffek, igazi angyali, de vad és szívből jövő hangzás, lendületes és kísérteties organikus ütemek. A My Baby keveri a rock és a punk nyersességét a roots és a blues meleg hangjaival, egy kis EDM-mel és big beattel. Olyan neves fesztiválokon kaptak már lehetőséget, mint a Glastonbury, a Fusion, vagy a Pinkpop.

She Past Away / 05.17. / 20:30 / koncertterem

A She Past Away török darkwave formáció is érkezik a Hajóra és felújított köntösben hozza magával a 80-as évek világát. A 2005-ban Bursában alakult csapat friss lökést adott a korábban elsősorban a Joy Division, a Cure, a Sisters of Mercy vagy a Clan of Xymox által ismertté tett színtérnek. Nem távolodtak el a nagy elődök hangulatától, mégis sikerült friss hullámokat gerjeszteni benne. A poszt-punk korszak jellegzetes gitárhangzását minimalista török nyelvű költészettel kombinálják.

Slum Village / 04.13. / 20:00 / koncertterem

Felhőpuha beatek, okos szövegek és szétáradó lazaság. A jazzy hip-hop történelem egyik legkultikusabb csapata csempész egy estényi Detroitot az A38 fedélzetére. Kevés banda mondhatja el magáról, hogy akkora nevek vendégeskedtek a lemezeiken, mint D’Angelo, Q-Tip, Busta Rhymes, Kanye West vagy ODB. Bár a csapat felállása változott, a smooth, jazzközeli beatek és az akadálytalanul csordogáló flow maradt, tökéletes ellenpontjaként a mai trapelőadóknak.

 

Szülinaposok a szülinapokon

Sena / 04.30. / 21:00 / koncertterem

Nemcsak a Hajó ünnepel kerek évszámot, de egy sor hazai előadó is mérföldkőhöz érkezett. Az Irie Maffiából is ismert Sena 20 éve mutatta be első saját lemezét az akkor még vadonatúj A38-on. Most másodszor is bemutatja ugyanazt és ugyanott.

Anima Sound System / 04.29. / 20:00 / koncertterem

Szenzációs, vendégvárós, Aquanistan-album-megidézős jubileumi koncertet ad a hajón az idén harmincéves Anima Sound System. Ez nem csak az ő születésnapjuk miatt fontos, hiszen a zenekar vezetője, Prieger Zsolt avatta fel a Hajót húsz éve. Ha mindez nem lenne elég ok a közös ünneplésre, húszéves lesz a zenekar legendás lemeze, az Aquanistan is, amelynek dalaiból több is felhangzik majd ezen az estén sok-sok év kihagyás után. Ráadásul a dalokba olyan nevek segítenek majd bele, mint Nóvé Soma, Frenk, vagy épp Mitsoura, de újra a dobokhoz ül Rozmán Zoltán is.

Emellett érkezik Jay-Jay Johanson, a 30Y, a Fran Palermo, Krafty Kuts, az Európa Kiadó, a Fun Lovin’ Criminals és további rengeteg név, aki felfért volna a fenti listába. További részletekért, koncertekért irány az A38 weboldala!

https://recorder.blog.hu/2023/04/07/20_eves_az_a38_20_ejszakanyi_programmal_unnepelnek
20 éves az A38, 20 éjszakányi programmal ünnepelnek
süti beállítások módosítása