„Ne hívjatok ispánnak, ha kérhetem, mint vezetőtök” – Klippremier! G. Zsolti és bongor: VERY BIG

2023.04.05. 17:16, srecorder

g_zsolti_x_bongor_werk4-fotocredit_toth_levente.jpg

G.Zsolti és bongor közös dalában nemcsak a híres pornómém kel életre, és nemcsak a wannabe rapperek kivagyiságát figurázzák ki benne, hanem a hataloméhes politikusok perspektívájából is rappelnek egy nagyot. Premier!

G. Zsolti, akinek a nevében a G arra utal, amire manapság a magyar politikában az általában szokott, novemberben debütált első önálló dalával, a Mamacitával, ami már szintén jó nagy adag öniróniát és trash-kulturális utalást kínált.Ezt vitte tovább az Én vagyok a raj, és most a VERY BIG is bongorral, aki nemrég Dé:Nash-sel turnézott, év elején teletöltötte az Akvárium Klub Kishallját önálló estjén, sőt a Slum Village kultikus hiphopcsapata előtt április 13-án az A38 Hajón is fellép.

„Legyen olyan, mint egy groteszk színházi jelenet. Milyen egy igazi rap videóklip? Legyenek benne autók, fegyverek, kamerába rúgások és keménykedés. Szövegileg pedig igyekezzen minél nagyobbnak mutatni magát az előadó. Biztosan neked is van egy ismerősöd, akinek, ha mesélsz egy meghökkentő, kivételes történetet, valószínű lesz rá egy "az semmi"-vel kezdődő sokkal érdekesebb saját sztorija. Ez lehetne akár az ő személyes dala is. A végtelenségig vitt mértéktelenség, nagyzolás, kivagyiság jellemzik ezt a számot, amit, ha jelenségként akarunk definiálni, hívhatjuk röviden VERY BIG-ségnek” – mondta G.Zsolti, aki Triek művésznevén is ismerős lehet azoknak, akik emlékeznek rá a Red Bull Pilvaker verseny 2. helyezettjeként.

BASZDÜH, HALÁLFÉLELEM ÉS ÖNREFLEXIÓ. KRITIKÁNK BONGOR LEMEZÉRŐL

bongor, aki főispán jelmezben szövegelt Zsolti oldalán, így mesélt a közös munkáról: „Lehet, hogy elsőre nehéz értelmet találni a VERY BIG-ben, mert sokszor teljesen indokolatlan elemek keverednek benne, de szerintem ez adja meg igazán a klip hangulatát és humorát. Zsolti egy nagyzoló, sztereotip rapes arcot figuráz ki, én pedig egy önelégült, hataloméhes képviselő perspektívájából rappelek. Azért választottam ezt a nézőpontot, mert ha kizoomolunk, akkor láthatjuk, hogy az aljasság, milyen méreteket ölt, és a sportkocsival való flexelés eltörpül ahhoz képest, ha valaki kaszinókat sajátít ki, vagy tendereket osztogat. A forgatás iszonyat jó hangulatban telt, és nagyon örülök, hogy a harmadik szereplő, Badar Béla, művésznevén Rozsda karaktere is ilyen viccesre sikerült.”

„MINTHA MEZTELENÜL ÁLLNÉK A HALLGATÓIM ELŐTT” – BONGOR-INTERJÚNK

 

G. Zsolti a Facebookon. bongor a Facebookon.

Fotó: Tóth Levente

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti KulturálisÚj Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/04/05/klippremier_g_zsolti_es_bongor_very_big
„Ne hívjatok ispánnak, ha kérhetem, mint vezetőtök” – Klippremier! G. Zsolti és bongor: VERY BIG
süti beállítások módosítása